#sanataevet UNESCO’da bir tema olmalı :)

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Bütün insanlar dünyada birer sanat eseridir.

#Sanataevet sözü ile biz dünyada yaşamak istediğimiz hayatı, yaşamın, sanat olmasını arzu ettiğmizi söylüyoruz.

• Sanat ürünün adı değildir. Sanat sürecin adıdır. Insanlar kendilerini sanat eseri olduklarını bilerek, kendilerini değerli hissederlerse dünyada barış, kardeşlik ve yaşamı sanatsalaştırma konusunda, hem kendilerini geliştirip, hem toplumu geliştirmek konusunda, toplumun barış içinde yaşamayı konusunda yaratıcı düşünceler geliştirirken, yani süreç içinde, bu gelişmeyi sağlayabiliriz. Ortadoğu da yaşanan savaşların bitmesi. Barışın sözden ibaret değil, anlam dolu, insanlık dolu, insanın çocukluğunda hayal ettiği dünyayı anlatan bir kelime olduğunu anlatan bilmek için sanata evet. Hepimiz birer sanatçıyız. Insana faydalı olmak isteyen. Insana daha iyi yaşamasına katkıda bulunmak isteyen bu anlamda yaratıcı çabalar üreten sanatçıdır. Bir Problemin çıktığı zaman kavga etmek yerine problemin çarelerini aramak sanattır.

• Sanat sırf profesyonel’lerin yaptığı birşey değil, resim, müzik, tiyatro, heykel veya mimarlık gibi. Sanat özenle yemek pişirmektir, özenle tek başına çalışıp,çocuklarına zaman bulup bakmaktır, özenle sokak hayvanlarını doyurmak ve korumaktadır.
  • Sanat önce toplumda yaşıyacak. Toplumun ben sanatçıyım düşüncesiyle hayata her işi çözmeye, başarmaya, çalışmasının adıdır sanat.

Zoru başararak bir takım işleri yapmak sanatdır. Ancak o zaman hepimiz bir arada, ortak bir anlayışla konuları anlamamız, çözmemiz söz konusu olabilir. Sanatın yolunda yürüyelim. #sanataevet

Bugün Büşra imzanı bekliyor!

Büşra Kılıç bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Unesco: #sanataevet UNESCO’da bir tema olmalı ��». Büşra ve imza atan diğer 480 kişiye katıl.