2018 yılı UNESCO tarafından Niyazi-i Mısri yılı ilan edilsin !

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

"Niyazi-i Mısri, Rodos ve Limni'de sürgünde yaşamış bir velidir. Döneminin mutaassıp zihniyeti bazı vahdet sırlarını söze döktüğü için tahammül edemeyip sürgüne gönderdiği bu büyük gönül ve aşk adamının kıymetini bilememiş ve fikirlerinden istifade edememiş ve kendisini değerlendirememiştir. Bu büyük arif, 1694 senesinde Limni'de ayağında bukağı ile mustarip bir şekilde vefat etmiştir.

Hazret-i Mısri 1693'te son kez Limni'ye sürüldüğünde çok incinmiştir ve giderken "Osmanlı'nın inkırazı (çöküşü) için dördüncü kat semaya bir kazık çaktım. Bu kazığı benden başka kimse çıkaramaz." der ve ayağındaki bukağı ile bir arabaya bindirilip palas pandıras yola çıkarılır.  Ve bir müddet sonra adada (17 Mart 1694) vefat eder.

Yıl 18 Mart 1915. İngiliz Agamemnon zırhlısı Çanakkale Boğazı'na girer ve Mecidiye tabyasına ölüm kusar; ancak Çanakkale'yi geçemez. İsabet alıp geri çekilir. Birinci Dünya Savaşı sonunda ateşkes isteyen Osmanlı Devleti ile İtilaf devletleri arasında 30 Ekim 1918 yılında Limni Adası'nda yani Niyazi-i Mısri'nin gömüldüğü adada, Mondros Limanı'nda Agamemnon zırhlısında yapılan antlaşma ile Osmanlı'nın inkırazı (çöküşü) tescil edilir. Dahası Hazret-i Pir'in ayağına bukağı geçirdiğimiz Boğaz'da 253 bin vatan evladı can vermiştir.

İmdi, sadede gelelim ve ve rical-i devlete dönüp soralım :

Biz şimdi Hazret-i Mısri'den özür dileyip Mondros'ta ayağımıza geçirilen bukağıdan kurtulalım mı, kurtulmayalım mı ? " (Burc-ı Belada Bir Merd-i Huda - Mustafa Tatcı kitabından alıntıdır.)

Yıllardır Niyazi-i Mısri'nin Limni Adası'ndaki mezarı ve türbesinin üzerine yapılan betonlaşmadan kurtarılması, asırlardır yapılan tahribatın mümkün surette giderilerek, Hazret-i Pir'den özür dilenmesi ve itibarının iade edilmesi mahiyetinde bir restorasyon yapılması ve UNESCO nezdinde kültür mirası ilan edilerek, Mısri'nin doğumunu 400. yılı olan 2018 yılının Niyazi-i Mısri yılı ilan ettirilmesi için başta UNESCO olmak üzere T.C. Cumhurbaşkanlığı, TİKA ve T.C. Kültür Bakanlığı nezdinde her kesimden ısrarcı olunmasını istiyoruz.

Bugün Serhat imzanı bekliyor!

Serhat Devecioğlu bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «UNESCO: 2018 yılı UNESCO tarafından Niyazi-i Mısri yılı ilan edilsin !». Serhat ve imza atan diğer 7 kişiye katıl.