Petición cerrada

UN PABELLON DE LA ACTUAL PRISIÓN MODELO DE BARCELONA SEA RESIDENCIA PARA AUTISTAS.

Esta petición ha conseguido 513 firmas


1_ Ara ja saben que l’actual presó Model de Barcelona té els dies comptats per qüestions de salubritat i de modernitat i per que aixi ho han declarat tant la conselleria de justicia com l’ajuntament de Barcelona.

 

2_ Des de fa molts anys l’AVEE (Associació de Veïns i Veïnes de l’esquerra de l’eixample i el grup de pares que conformen APAM (Associació de Pares d’Autistes per la reconverció d’un pavelló de la Model per als TEA) els secundem.

 

3_ Els signataris d’aquest manifest exiguin que uns dels actuals pavellons sigui conservat per fer-hi una Residència permanent per a malalts de TEA i un centre de dia, o bé, si tècnicament no pot ser, que s’enderroqui per fer una residència de nova planta. Considerem que si el model de presó ha de ser lluny del centre de la ciutat, de cap manera ho ha de ser per als malalts de TEA i els seus familiars perquè aquest darrers, quan es fan grans, els costa anar lluny per veure els seus fills. I sobretot, perquè ser malalt de TEA no ha de ser cap estigma per als barcelonins. O bé és que els malalts de càncer o d’alzeheimer hom els vol enviar ben lluny perquè representen una tara per a la bona imatge de la ciutat?

 

4_Els signataris d’aquest manifest considerem que els TEA han de poder ser a prop dels seus familiars i també dels hospitals i dels centres dínvestigació que tant poden fer per la seva guarició. D’aqui ve també, la necessitat de la proximitat. I aixo lliga plenament amb el que considerem que també hauria de ser aquesta residència i centre de dia: un ceentre de referència per a Catalunya i per al món en l’anàlisi,seguiment i investigació de láutisme,,aqueta malaltia tan estranya i que de moment és pròpia de marginats (sobretot, i sempre ho direm,  perquè la majoria dels TEA no saben expressar-se, per tant són els familiars que parlen per ells i això sempre és mal vist en una societat en què ningú es refia de ningú).

 

5_ El dia 1 de març del 2011, al ple del Districte de l’Eixample es va aprovar, per part de tots els grups polítics, una declaració institucional segons la qual s’aceptava destinar un espai dels equipaments de l’actial Model a una residència, centre de dia i centre pilot per als TEA majors d’edat de Barcelona i area d’influència. I el dia3 de març del 2011 vam parlar amb el gerent del consorci de Serveis Socials de BCN el qual ens va donar ple suport.

 

6_ Per anar acabant, us volem remetre a una informació del dia 22 de gener de 2010 de la mateixa Conselleria a propòsit de les obres de la nova residència per autistes a la fundació GURU de Valldoreix:  A catalunya hi ha actualment 3400 persones valorades amb autisme. Per atendre-les, el departament finança amb fons públics 111 places residencials en 8 equipaments i 171 mes de teràpia ocupacional en 6 centres.

 

7_ Els signataris d’aquest manifest pensem que els malalts de TEA tenen futur, ,que es podran integrar com a persones no marginals sempre que la societat i les autoritats polítiques i sanitaries aixi ho vulguin.Hoy: APAM cuenta con tu ayuda

APAM necesita tu ayuda con esta petición «UN PABELLON DE LA ACTUAL PRISIÓN MODELO DE BARCELONA SEA RESIDENCIA PARA AUTISTAS.». Únete a APAM y 512 personas que ya han firmado.