Avustralya’da kuraklık nedeniyle katledilecek develer için çözüm bulunsun.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.
500 imzaya ulaşıldığında, bu kampanyanın öne çıkarılan kampanyalarda yer alma ihtimali artar.
Uluslararası Örgütler tarafına Zeliha Akçe bu kampanyayı başlattı

Avustralya’da kuraklık nedeniyle çok su tükettiği gerekçesiyle develerin katledileceği tüm dünyada olduğu gibi ülkemiz gündeminde de yer aldı. 500 bin hayvanın Avustralya ormanlarında çıkan ve bir türlü söndürülemeyerek aylarca süren yangınlarda yanarak ölmesine üzülürken 10 binlerce devenin katledilmesi haberiyle şok yaşadık.

Ekolojik denge için kontrolsüz ve hızlı üreme sonucu çoğalmalarının sorun teşkil ettiği iddiası doğru olsa bile bu hayvanların katledilmesini haklı çıkaramaz. Ekolojik denge açısından sayının azaltılması gerekiyorsa bu hayvanların bir kısmına öncelikle farklı ülkelerde uygun yaşam alanlarının sağlandığı hayvanat bahçelerinde yaşam hakkı tanınmalı. Bunun dışında ekolojik dengenin korunması açısından bu hayvanların üremeleri kontrollü hale getirilebilir. Son çare olarak eğer mutlaka sayılarının azaltılması için yaşam haklarının alınması gerekiyorsa eti yenebilen bu hayvanların dünyanın bir çok yerinde açlık ve kıtlık çeken insanlara besin kaynağı olarak değerlendirilmesi daha mantıklıdır.

Dünyada insani yardımla ilgilenen herkesi, ekolojik denge ve hayvan hakları savunucularını imzaya davet ediyoruz.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.