Kampanya Kapatıldı

GSM Operatörlerinin attığı kazığa dur deme vakti gelmedi mi?

Bu kampanya 8 destekçiye ulaştı

GSM (Vodafone, Avea ve Turkcell) operatörleri bilindiği üzere her ay 1,64 TL telsiz vergisi keserek devlete iletmektedir. Ancak bu vergi kullanıcılardan tahsil edilmeye başlandığı günden itibaren GSM operatörleri bu durumu fırsata çevirmiş durumdalar. Örneğin 35 TL'lik bir pakete abone olan ön ödemeli hat kullanan bir kullanıcı paket almak için 35 TL yükleme yaptığında hattından sürpriz bir şekilde kesilen 1,64 TL vergi karşılığında bu paketten faydalanamamaktadır. Minimum bakiye yükleme taban fiyatı 15-20 arasında bir tutar olduğu için abone 15-20 lira yükleyerek ödemesi gereken tutardan ortalama %65-75 arası fazla bir tutar ödemek zorunda bırakılmaktadır. Bu verginin ya tek kalemde tahsil edilmesi şeklimde bir düzenleme yapılması veya da bakiye yükleme alt limitinin 1-3 lira gibi makül bir seviyeye çekilmesi gerekliliğini doğurmaktadır. Sizce de bu duruma bir DUR demenin vakti gelemedi mi ?

Bugün DURSUN imzanı bekliyor!

DURSUN GÜL bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «ulaştırma denizcilik ve haberlerleşme bakanlığı: GSM Operatörlerinin attığı kazığa dur deme vakti gelmedi mi?». DURSUN ve imza atan diğer 7 kişiye katıl.