Toplu Taşıma'da Mahrem Alan İhlaline Son!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.
ulaştırma denizcilik ve haberleşme bakanlığı tarafına Emine Şimşek bu kampanyayı başlattı

Toplu taşıma araçlarının, kadın erkek karışık bir şekilde kullanılması insanların mahrem ve kişisel alanlarına  müdahalelerin çok fazla yaşanması sebebiyle çok önemli ve ciddi bir sorun teşkil etmektedir. Mahrem alan denilen ten temasını da içine alan bedenimizden en fazla 45 cm. uzaklığa kadar olan bu alana ebeveyn, eş, çocuk gibi yakın ilişki içerisinde bulunulan kişilerin girmesine izin verilir. Bu kişilerin mahrem alana girmeleri arzulanırken, alanın istenmeyen bir kişi tarafından kullanılması tehdit olarak algılanmaktadır. İnsanlar bu alanda seçmediği veya izin vermediği kişiler ile uzun süre birlikte olduklarında rahatsız olur ve hatta öfkelenirler. Toplu taşımalar bu alana tanımadığımız, karşı cinsimiz olan birçok insanın girmesine ortam hazırlamaktadır. Toplu taşımalarda sık sık rastlanılan taciz olayları bu durumun ne kadar ciddi bir probleme zemin hazırladığını bizlere açık bir şekilde göstermektedir. Toplu taşımalarda insanlar arası mesafe sıksık, ülkemizde ki nüfus, ve toplu taşımalarda ki yetersizlik sebebiyle yanınızda ki kişinin terini,nefesini size hissettirecek kadar yakın olmaktadır. Bu kabul edebilecek bir durum olmamakla birlikte, mide bulandırıcı bir durum teşkil etmektedir. Bu konuda en kısa zamanda insanların huzurlu,sağlıklı,mutlu ve güven içinde olduklarını hissederek seyehat gerçekleştirebilmeleri açısından gereken önlemler alınmalıdır. Devlet tarafından istenildiği taktirde kolay bir şekilde uygulamaya konulabilecek kadın,erkek ayrı otobüs uygulamasının bir önce devlet tarafından uygulamaya konulmasını talep ediyoruz.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.