Kampanya Kapatıldı

Trafikte Makas Atanlara Cezalar Arttırılmalı

Bu kampanya 559 destekçiye ulaştı

Makas atarak tehlikeli araç kullanmak ülkemizde kronik bir hal almaştır. Sırf bu nedenden ötürü her yıl binlerce ölüm ve yaralanmalı kaza yaşanmaktadır.
Para cezaları tehlikeli araç kullanma ve makas atılması yönündeki caydırıcılığını kaybetmiştir.

Makas atarak ölüm veya yaralanmaya sebebiyet verenler ise para cezasına çevirtirelemez hapis cezasına çarptırılmalıdır.

Tıpkı alkollü araç kullananımdaki gibi 5 yıl içerisinde 1’inci defada 6 ay, 2’inci defada 2 yıl, 3 ve 3’ten fazlasına 5 yıl mahkemece makas atan sürücüler araç kullanmaktan men edilmelidir. Ayrıca belgeleri 2 yıl süreyle geri alınan sürücüler sürücü davranışlarını geliştirme eğitimine, 5 yıl süreyle geri alınan sürücüler ise psikoteknik değerlendirme ve psikiyatri uzmanının muayenesine tabi tutulmalidir.
Trafikten men cezasının yanında ağır para cezaları, davranışın sürdürülmesi halinde  para cezasına çevirtilebilen hapis cezası uygulanmalıdır. Yaralanma veya ölümle sonuçlanan durumlarda hapis cezası para cezasına çevirtilmemelidir.

Saygilarimla.

This petition was delivered to:
EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Karayolları Genel Müdürlüğü
T.C Ulaştırma Bakanlığı

Bugün Alp imzanı bekliyor!

Alp Sarigul bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Ulaştırma Bakanlığı : Trafikte Makas Atanlara Cezalar Arttırılmalı». Alp ve imza atan diğer 558 kişiye katıl.