Gümrük kapılarındaki keyfi çalışmaya dur diyoruz..!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.

Gümrük Kapılarında Sıra Beklemek İstemiyoruz.

Gümrük kapılarında yapılan parklar,sıraları düzene sokacağı düşüncesi ile yapılmıştır.Fakat sıra düzeninden ziyade gümrükte çalışan memurlarının görevlerini yapmamasından dolayı bu sıralar oluşmaktadır.Ulaştırma ve Gümrük bakanlığının bu konuda hiçbir çalışması olmadığı aşikardır.Sıra düzenini sağlamak için park yapmanız çalışmadığınızın bir kanıtıdır,Çalışmış olsanız zaten sıra olmazdı.Muhattap olduğumuz kişiler mesleğimiz gereği bizi kaale almıyor ve keyfii muamele ile istediği kadar bekletebiliyor.

Avrupa'da gümrük ve gümrük kapılarındaki çalışmalar sistemli olarak yapılmakta,ve bu sistem sayesinde maksimum bekleme süresi,olağan üstü durumlar haricinde 24 saati geçmemekte.Türkiye teknoloji açısından güçlü ve Avrupa pazarına en çok ithalat ve ihracat yapan Ülkeler arasında.Bizlerin kapıda gümrük memurlarının keyfii olarak uyguladıkları prosüdüre dur demesi gerekiyor.Sırada beklemek,Gümrük memurlarının kafasına göre işlem yapması,kontrolsüz ve denetimsiz oldukları anlamını apaçık ortaya çıkarıyor.Ulaştırma Habercilik ve Denizcilik Bakanlığı'nın, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Gümrükler Genel Müdürlüğü'nün hiçmi haberi yok.Bizler bu Ülkenin yükünü nasıl taşıyorsak,Bayrağını ve Namusunuda taşıyoruz.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığından Türk Şoförlerinin istekleri aşağıdaki gibidir.

1: Beyanname ile verilen mazotların, güzergah üzerinde anlaşmalı akaryakıt istasyonlarından verilmesi.Bu pekte zor birşey değil,sonuç olarak beyanname numarası ve plaka ile bu mazot alınabilir.Dorse değişimi olacaksada kapıdaki akaryakıt istasyonlarından alınabilir,buda sıra oluşmasını engeller.

2: Dozvola kapılarda verileceğine,gümrük sahasında T1 - T2 - TIR karnesi araç gümrük yapılırken verilebilir.

3: Gümrük memurlarının şoförler üzerindeki yetkisiz hükmü, ve aşağılayıcı konuşmalarının önüne geçilmesini.

4: Gümrük Müdürlerine verilen yetkilerin dışında hareket etmemesi gerektiğinin vurgulanması.

Not: Bizler Ülkeyi terkederken,geride ailemizi,çocuklarımızı,sevdiklerimizi,hastamızı,yaralımızı,eşimizi,dostumuzu bırakıp gidiyoruz.Sizin nasıl çalışmak ve kazanmak için bir sebebiniz varsa,bizimde bir sebebimiz var.

Bugün Ahmet imzanı bekliyor!

Ahmet Hanibal bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Ulaştırma Bakanlığı: Gümrük kapılarındaki keyfi çalışmaya dur diyoruz..!». Ahmet ve imza atan diğer 123 kişiye katıl.