ATATÜRK HAVALİMANI KAPATILMAMALIDIR

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

ATATÜRK HAVALİMANI HAVALİMANI OLARAK KALMALIDIR

Bugünlerde Atatürk Havalimanı ile ilgili birçok yazılar ve öneriler ortaya atılmaktadır. Herkesin odaklandığı nokta, bu havalimanının kapatıldıktan sonra arazisinin ne amaçla kullanılacağı yönündedir. Öneriler çoğunlukla bu arazinin iskana açılmaması ve oraya  residanslar yapılmaması doğrultusundadır. Halbuki İstanbul’un üçüncü bir havalimanına çok gereksinimi vardır.

İstanbul coğrafi konumu itibariyle birçok ülkelere 3 saatlık uçuş mesafesindedir. Bu ülkeler batıda Avrupa ülkeleri, kuzeyde Rusya Federsayonu, Ukrayna, Beyaz Rusya, doğuda birçok Türki Cumhuriyeti ülkeri ve güney’de Afrika ülkeleridir. Dolayısıyla İstanbul havalimanlarında çok geniş coğrafyada yaşayan milletlere hizmet verilmektedir. Bu saydığımız ülke vatandaşlarının ilk geldikleri veya transit yolcu olarak geçtikleri ilk şehir İstanbul’dur.

Ayrıca, Atatürk Havalimanının alt ve üst yapısı ve CIP salonları ve verdiği üst düzey hizmetler ile dünyada imrenilecek bir konumdadır. Bir çok transit yolcular AHL bir stop (Hub) noktası olarak kullanmaktadır. CIP salonları başlı başına yolcuların tercih ettikleri bir uğrak yeridir.

Marmara denizi üzerinden alçalan uçaklar kötü hava koşullarında emniyetle iniş yapabilmektedir.

Ulaşım sorunu çözülmüştür. AHL, Metro, deniz otobüsü, taksi, otobüs ve tarmvayla kolaylıkla ulaşılabilmektedir.

Kurulu elektronik aletler gerek uçaklar için ve gerekse yer personeli için üst düzeyde çalışmaktadırlar.

Yer ve uçuş personeli tamamen AHL yöresinde yaşamaktadırlar ve işlerine kolaylıkla gidip gelebilmektedirler.

Ayrıca AHL alternatif bir HL olarak da kullanılabilecektir. Burası yolcuların Türkiye ile tanıştığı ilk noktadır ve övünülecek ve imrenilecek düzeyde hizmet vermektedir.

AH havalimanının kapatılması bütün bu varlıkların heba edilmesi ve bir müddet sonra üçüncü bir havalimanına gereksinim duyulması durumunda-  ki şu anda bu gereksinim zaten vardır- tekrar yeni bir yatırım yapılması ve var olan bu varlıklarının ziyan edilmesi anlamına gelecektir.

Hernekadar yeni yapılmakta olan Havalimanı oldukça büyüktür. Ancak uçakların iniş ve kalkışlarında belirli bir sürenin geçmesi gerekmektedir. Dolayısıyla Sabiha Gökçen havalimanına alternatif ve Avrupa yakasında bir başka havalimanının olması, hava trafiğini rahatlatması açısından da gereklidir.

Başka ülkelere de baktığımızda bu ülkelerin önemli şehirlerinde ve bu şehirlerin değişik yerlerinde hava limanları bulunmaktadır. Örneğin,Londra’nın nüfusu  9 milyonun altındadır ve burada 6 tane havalimanı bulunmaktadır. Bunlar sırası ile:

·       Heathrow * Gatwick * Luton * Stanstead * City * Southend

Keza New York şehrinin nüfusu 8.6 milyon olup burada da 3 havalimanı bulunmaktadır. Bunlar sırası ile:

·       JFK * La Guardia * Newark

Görülüyor ki İstanbul’un şu anda bile üçüncü bir havalimanına büyük ihtiyacı vardır.

Ulaştırma Bakanlığının bu konuyu gözden geçirmesinde ülkemiz ve İstanbul için sayısız faydaları vardır.

Bugün Halil Oktay imzanı bekliyor!

Halil Oktay Çulcuoglu bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Ulaştırma Bakanlığı: ATATÜRK HAVALİMANI KAPATILMAMALIDIR». Halil Oktay ve imza atan diğer 32 kişiye katıl.