UBER MAĞDUR SÜRÜCÜLERİNE DESTEK. BİNLERCE UBER ARAÇ SAHİBİ VE SÜRÜCÜSÜNÜ MAĞDUR ETTİ.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Uber XL araçlarını bir anda Türkiye'de kullanıma kapattı. Nisan ayının başında önce maddi desteğini paydaşlarından çekerek araç sahibi ve sürücülerini yıldırma politikasına başladı. Bu olumsuzluğa rağmen XL araçlar ve sürücüleri çalışmaya devam etti. Çünkü her birinin onbinlerce lira borcu vardı. Uber'e güvenip kredi çekerek VİP araçlar satın alınmıştı. Nisan ayındaki bu yaptırım sonrası Uber camiasinda bir dedikodu dolaşmaya başladı. 1 Haziran 2019 tarihi itibariyle UBER XL hizmetleri İstanbul'da tamamen duracağı ve bundan sonra ticari taksilerle yoluna devam edeceği dedikodusu kulaktan kulağa hızla yayılıyordu. Bu dedikodu UBER tarafından her defasında yalanlanarak sadece küçülmeye gittikleri vurgulaniyordu.Ancak 31 Mayıs tarihinde tüm sürücülere gelen mesaj ile XL hizmetleri 1 Haziran tarihinde sonlanacağı bildirildi.Tamda Ramazan Bayramı arefe günü. Binlerce Uber sürücüsü bir anda işsiz kaldı. Binlerce arac sahibi onbinlerce liralık borç ile başbaşa kaldı. Konusunda dünyanın en büyüğü olan Uber hiç kimseyi düşünmeden sokağa attı. Şimdide sözüm ona sus payı dağıtacak.700₺ ile 2800₺ arasi.Ve hiçbir araç sahibi ve sürücüsü bu sus payını istemiyor. Çünkü hak etmedikleri bir muamele gördüler. Uberin Türkiye'de popüler olmasını bu insanlara borçlular. Yeri geldi küfür yediler,yeri geldi darp edildiler,yeri geldi gasp edildiler. Ancak can siperane çalıştılar çalıştılar çalıştılar. Madem bu insanlara böyle yapacaktın ve her gün küfür yedikleri ticari taksilerle yoluna devam edeceksin. O halde haklarını vermelisin. Biz elhamdülillah muslumaniz. Ve bizde kul hakkı diye bir şey var. Türk insanının neler yapabileceğini tüm dünya biliyor.Bir an önce bu insanlarin mağduriyeti giderilmesi için Uber hemen bir yol bulmalı. Yoksa uluslararası arası mahkemelerde haklarını arayacak olan Türkiye'deki Uber paydaşları uberin prestijine ciddi anlamda Zarar verecek. Camianin iki isteği var. Birincisi makul bir tazminat. ikincisi ise ülkeden tamamen çekip gitmesi.