Save the Uighur Muslims that've been detained in internment camps in Xinjiang, China

0 have signed. Let’s get to 100!
At 100 signatures, this petition is more likely to be featured in recommendations!
Aysegul Cakir started this petition to U.S. Agency for International Development (USAID)

Over the course of a few years the Chinese government in an attempt to annihilate the Uighur population has taken over 1 million Uighur Muslims from their families in Xinjiang and placed them in "re-education camps". In these camps it is prohibited for the Uighur men to grow long beards, and for woman to wear head scarves because it is considered an "extremist action". An Uighur woman was threatened to take birth control pills or she would be detained and put into an internment camp. The Chinese government is clearly trying to suppress the Uighur population. Even the camps in which the Uighurs are kept lack sanitization, which can lead to major new outbreaks of the coronavirus.

Recently, news broke that over 80,000 Uighurs have been "released" from these internment camps and are being forced to work in factories in Xinjiang. Not much is known about the conditions that the Uighurs are now facing, but we do know that the Uighurs are still suffering and their basic rights are being abused.

This petition alone is not strong enough to get the Chinese government to actually free the Uighurs, but i'm hoping that it will raise awareness to an issue that is not heavily broadcasted. Whether you're Muslim or not, the detainment and forced labor of the Uighur Muslim minority is a violation of human rights.            So, what are you going to do to help?

⬇ Resources to learn more and/or donate to ⬇

Write a letter to your MP

Link to photo used: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Uyghurprotest_DC_2.jpg

*Yazım veya dilbilgisi hatası varsa özür dilerim. Türkçem en iyisi değil

Birkaç yıl boyunca Uygur nüfusunu yok etmek amacıyla Çin hükümeti 1 milyondan fazla Uygur Müslümanını Sincan'daki ailelerinden aldılar ve onları "yeniden eğitim kamplarına" yerleştirdiler. Bu kamplarda Uygur erkeklerinin uzun sakal bırakmaları ve kadınlar başörtüsü takmaları "aşırılık yanlısı bir eylem" olarak kabul edildiği için yasaktır. Uygur bir kadın doğum kontrol hapı almakla tehdit edildi yoksa gözaltına alınıp bir toplama kampına konacaktı. Çin hükümeti açıkçası Uygur nüfusunu bastırmaya çalışıyor. Uygurların tutulduğu kamplarda bile sanitasyon eksikliği vardır, bu da Coronavirus'un büyük yeni salgınlarına yol açabilir.

Son zamanlarda, haber 80.000 'den fazla Uygurlar bu toplama kamplarından "serbest bırakıldı" ve Sincan daki fabrikalarda çalışmaya zorlanıyor kırdı. Uygurların şu anda karşı karşıya oldukları koşullar hakkında pek bir şey bilinmemektedir, ama Uygurların hala acı çektiğini ve temel haklarının suistimal olduğunu biliyoruz.

Bu dilekçe tek başına Uygurları Çin hükümetten serbest almak için yeterince kadar güçlü değil, ama birçok Haber İstasyonları yayınlamayan bir konuda farkındalık artıracağını umuyorum. Müslüman olsanız da olmasanız da Uygur Müslüman azınlığının gözaltına alınması ve zorla çalıştırılması insan haklarının ihlalidir.                                                                                                                           Peki, yardım etmek için ne yapacaksın?

⬇Daha fazla bilgi edinmek ve/veya bağışta bulunmak için kaynaklar ⬇

*Tüm bağlantılar orijinal İngilizce oldu için Chrome size sayfaları otomatik olarak Türkçeye çevirme seçeneği veriyor.

milletvekiline bir mektup yazın

0 have signed. Let’s get to 100!