0 kişi imzaladı. Hedefimiz 2.500.

MURAT DAĞI’NI YOK ETMEK İNSANLIĞI VE DÜNYAYI YOK ETMEKTİR!

Neden?

1-    Murat Dağı, sadece Kütahya, uşak, Ege Bölgesi ve Türkiye’nin değil, dünyanın bir değeridir. Endemik bitki örtüsü, ender bulunan yaban hayvanlarının yaşam alanı ile tertemiz havası ile dünyada çok aza bulunan özellikler sahiptir.

2-    Türkiye’deki akarsuların yüzde 45’i, Ege Bölgesi’nin yüzde 75’i ya doğrudan Murat Dağı’ndan doğmakta, ya da Murat Dağı’nın suları ile beslenmektedir. Uşak Milletvekili Sayın Alim Tunç’un açıkladığı gibi 775 ton altın rezervi varsa, altını ayrıştırmak için kullanılacak suyu hiçbir hesap makinesinin ya da bilgisayarın beyni hesaplayamaz demektir. Çünkü 1,4 gram altın elde etmek için bir ton toprağı siyanürlü sudan geçirmek lazım gelir.

3-    Altın arama işlemleri sırasında Murat Dağı’nda belki de milyon sayıda kesilecek ağaç ve bozulan doğal doku su üretemeyecek,  hesaplanamayacak oranda su altın işine çekileceği için Büyük ve Küçük Menderes, Gediz Nehirleri ve diğer nehirler kuruyacak, gelecekte bu nehirlerin geçtiği havzada yaşayan 2 milyonu aşkın insan su sıkıntısı yaşayacaktır.

4-    Sadece içme suyu değil, yaklaşık 400 kilometre uzunluklarındaki, Gediz, B. Menderes ve K. Menderes nehirlerinin geçtiği, Afyon, Denizli, Uşak, Aydın, Manisa ve İzmir ovalarında tarımla uğraşan insanlar ve aileleri su bulamadıkları için tarım yapamayacaklar ve aileleri ile birlikte açlığa mahkum edileceklerdir.

5-    Uşak’ın içme suyu ve katı atıklar aynı bölgededir. Uşaklının sağlığı açısından bu durum ne derece doğrudur?

6-    Uşak şehir merkezi, çanak şeklinde bir vadi üzerine kuruludur. Tek rüzgar aldığı yön kuzey yönüdür. Murat Dağı yok olduğu zaman Uşak’ı oksijeni kesilecek ve bu güzel şehir de yok olacaktır.

7-    Siyanür; 27 derece üzerindeki her sıcaklık sonucu buharlaşarak havaya karışabilen ölümcül sonuçları olan bir kimyasaldır. Toprağa düşecek ve üretimi yıllarca etkileyecek siyanür, sadece bir nesli değil birçok nesli doğuştan veya yaşamları boyunca doğrudan etkileyecektir.

8-    Altın uğruna katledilmek istenen Murat Dağı’nı korumak ve kollamak her T.C. vatandaşının en kutsal görevidir. !5 Temmuz darbe girişimi sırasında Necip milleti darbecilere nasıl göğsünü siper ettiyse, Murat Dağı’nı korumak için bu darbecilere karşı da siper etmelidir.

9-    Bugün Murat Dağı ve Ege Bölgesi katliamına göz yumduğumuz takdirde, yarın çocuklarımız ve torunlarımız, bizlere lanet okuyacak ve mezarlarımıza tükürecektir.

Bugün Salih KILINÇ imzanı bekliyor!

Salih KILINÇ bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Uşak ve Kütahya arasındaki Murat Dağı’nda altın arama işinin durdurulmasını istiyorum.». Salih KILINÇ ve imza atan diğer 1.677 kişiye katıl.