TVNET'TE MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'E ATILAN İFTİRA VE HAKARETE SESSİZ KALMAYIN

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 2.500.

7 Mayıs Cumartesi akşamı TVNet kanalında yayınlanan Derin Tarih programına katılan SÖZDE tarihçiler, ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi kızını sevgilisi olarak tanıtarak ağza alınmayacak ifadelerde bulundular ve ayrıca Dolmabahçe Sarayında günü birlik kadınlarla alemler yapıldığını söyleyerek iftiralar attılar. Ülkenin vatansever, vicdan sahibi insanlarını derinden yaralayan bu hakaretlere asla sessiz kalınamaz.

Programda yapılan bu konuşmalar ve konuşmacılar 5816 sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun uyarınca suç işlemekte olup Cumhuriyet savcılıklarınca re'sen takibat yapılması da gerekmektedir.

Yukarıda açıklanan nedenlerle, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi hatırasına hakaret suçunu oluşturan eylemin, 5816 sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun’a aykırılık teşkil etmesi nedeniyle soruşturma başlatılmasını ve gerekli işlemlerin yapılmasını saygılarımla arz ederim.

Bugün AYŞE imzanı bekliyor!

AYŞE ÖNDER bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «TVNET'TE MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'E ATILAN İFTİRA VE HAKARETE SESSİZ KALMAYIN». AYŞE ve imza atan diğer 1.699 kişiye katıl.