Pel retorn d'un canal juvenil en català

Pel retorn d'un canal juvenil en català

Creada
1 de julio de 2020
Dirigida a
Firmas: 12Próximo objetivo: 25
Apoyar ahora

Por qué es importante esta petición

Iniciada por Enric Oliveras

Les sèries infantils i juvenils dels anys 80, 90 i 2000 van servir per acostar el català a milers de persones, nouvingudes o no, que no tenien l'oportunitat d'escoltar-lo de manera quotidiana. Moltes d'aquestes sèries han quedat gravades en l'imaginari popular i, sovint, les persones joves i adolescents d'aquella època, ara ja adultes, en guarden un molt bon record.

El canal 3XL va servir perquè milers de joves i adolescents escoltessin, aprenguessin i apreciessin el català. L'emissió de sèries com Bola de Drac, el Detectiu Conan o Inuyasha en són exemples coneguts. El paper que aquesta cadena va jugar per a la normalització lingüística és innegable.

És per això que no entenem com hem pogut deixar el jovent durant 8 anys orfe d'un canal com aquest. Creiem que TV3 i la CCMA han de reconsiderar seriosament una alternativa i plantejar un nou canal juvenil i infantil amb el mateix atractiu que van tenir els canals i les sèries del passat, a més a més d'una plataforma online accessible que ja tenen altres cadenes, com RTVE amb PlayZ. Les sèries de Merlí i Polseres Vermelles són la prova que es poden fer sèries catalanes amb èxit no només nacional, sinó també internacional.
Considerem que és possible i alhora efectiu i necessari.

Entenem bé que pot haver-hi dificultats: és una inversió important i pot ser una jugada de risc. També ho va ser en el seu moment portar l'animació japonesa a Catalunya, i va ser una decisió d'avantguarda, audaç i finalment exitosa. La col·laboració amb les televisions valenciana i balear haurien de tenir-se en compte, i òbviament el suport de la Generalitat de Catalunya i la Conselleria de Cultura. Pensem que és una demanda popular i volem fer-ho arribar a la direcció dels mitjans públics catalans.

Som-hi.

Apoyar ahora
Firmas: 12Próximo objetivo: 25
Apoyar ahora

Destinatarios de la petición