TV yayınlarında silah gösterilmesin!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.

Televizyon dizilerinde, haberlerde yayınlanan görünütlerde her türlü silah ve silahlı aletler açıkça gösterilmektedir.

Toplumda yaşayan yetişkinlerin ve özellikle çocukların, silahların yer aldığı TV yayınlarını izlediğinde, farkında olmadan psikolojilerinin olumsuz  yönde etkilendiği bir gerçektir. Açıkça gösterilen silahlar normalleşmekte, kanıksanmakta  ve hatta toplumda özendirmeye yönelik etki kazandırmaktadır. Şiddet içerikli televizyon dizileri, normalmiş gibi izlenmektedir. Yayınlandığı saatler ailece herkesin izleyebileceği saat olabildiği gibi, gün içinde herhangi bir saatte, yeni bölümün reklamında yine defalarca silahlar yine gösterilmektedir. Haberlerde de durum farklı değildir.

Sigara ve alkolde olduğu gibi, tüm silah ve silahlı aletlerin yayınlanmasına yasak getirilmesini ve/veya mozaik efekti ile kapatılmasını saygılarımla arz ederim.

Bugün ilker imzanı bekliyor!

ilker Uçarer bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «TV yayınlarında silah gösterilmesin!». ilker ve imza atan diğer 185 kişiye katıl.