Tuz Gölü Kuruyor! Tarım ve Ormancılık Bakanlığı Gölü Kurtarmak için Eylem Planı Yapmalı

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 10.000.
10.000 imzaya ulaşıldığında, bu kampanyanın karar vericilerden cevap alma ihtimali artar.
TARIM VE ORMANCILIK BAKANLIĞI (Tarım ve Ormancılık Bakanı) ve tarafına Deniz Yazici bu kampanyayı başlattı

İklim krizi kaynaklı kuraklık ve ekosistemin yanlış yönetimi nedeniyle Tuz Gölü'nü kaybediyoruz! Ege Üniversitesi Doktora Araştırmacısı Aydın-Kandemir ve meslektaşlarının yaptığı araştırmalara göre Tuz Gölü, 2008-2016 yıllarının yaz aylarında tamamen kurudu. Tarım ve Orman Bakanlığı milli doğal değerimiz olan Tuz Gölü'nü korumak için bir eylem planı oluşturmalı!

UNESCO Dünya Mirası listesinde bulunan Tuz gölü, 6000 kuş yuvalama alanı ve 279 bitki ve bakteri çeşidine ev sahipliği yapıyor. Ekosistemler karbon tutarak atmosferdeki karbondioksiti dengeliyor, doğanın döngülerine sürdürerek geleceğimizi iklim krizinin etkilerine karşı dirençli hale getiriyor ve karbonsuz düzene geçişte "net sıfır emisyon" düzeylerine erişebilmek için kilit önem taşıyor.

Tuz Gölü ekosistemi, ev sahipliği yaptığı canlı türleriyle, ülkemizin en önemli ekosistemlerinden biri. Bu değeri, hem iklim krizi kaynaklı kuraklık hem de yanlış yönetim nedeniyle kaybediyoruz.  2021 yılında bebek ve erişkin flamingolar, kontrolsüz bent çekilmesi nedeniyle topluca ölmüştü.

NASA'nın bulgularına göre göl kritik bir su seviyesinde, ve ilerleyen yıllarda önlem alınmadığı takdirde yok olma tehdidiyle karşı karşıya.

Tarım ve Orman Bakanlığı milli doğal değerimiz olan Tuz Gölü'nü ve ev sahipliği yaptığı geniş ekosistemi kurtarmak, yer altı ve yer üstü suları korumak için acil bir eylem planı oluşturmalı!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 10.000.