Kampanya Kapatıldı
Kampanyanın muhatabı: European Parliament ve 4 diğer muhatap daha

Tutuklanan HDP’li Milletvekilleri Serbest Bırakılsın!

Türkiye Cumhuriyeti’nin yurttaşıyım. Bu ülkede doğan her yurttaş gibi seçme ve seçilme hakkına sahibim. Oy verdiğim siyasi partinin eş genel başkanları ve milletvekilleri bugün bütün demokratik değerler çiğnenerek gözaltına alındılar. Gözaltına alınan eş genel başkanlarımız Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile birlikte Seçilmiş milletvekillerimiz  İdris Baluken, Nursel Aydoğan, Ferhat Encü, Mehmet Ali Arslan, Gülser Yıldırım, Abdullah Zeydan ve Leyla Birlik tutuklandılar.

Sayın Selahattin Demirtaş ve Sayın Figen Yüksekdağ oy verdiğim siyasi partinin eş genel başkanlarıdır. Şahidim ki Demirtaş’ın ve Yüksekdağ’ın barışı söylemediği, insan ölümlerinin durmasını istemediği tek beyanı yoktur. Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile beraber seçilmiş milletvekillerinin tutuklanması kabul edilemez. Dava hukuki ise eğer onları sorgulayan ve tutuklayan mahkemelerin beni ve benim gibi düşünüp HDP’ye oy veren diğer seçmenleri de tutuklaması gerekmektedir. Zira ortada bir suç varsa aynı suçu defalarca işledim ve işlemeye devam edeceğim. 40 yıldır süregelen savaşın barışçıl yöntemlerle çözülmesini istemeye ve söylemeye devam edeceğim.

Bu hukuksuzluğu ve yargılama sürecini yakından takip etmenizi ve Türkiye Demokrasisi için HDP’yle dayanışma göstermenizi rica ediyorum

I am a citizen of the Turkish Republic. I am, by law, entitled to vote for members of parliament. Mr. Selahattin Demirtaş and Ms.Figen Yüksekdağ, who are the leaders of the political party HDP that I voted for and 7 Nursel Aydogan, Ferhat Encü, Mehmet Ali Arslan, Gülser Yıldırım, Abdullah Zeydan, Leyla Birlik, Idris Baluken have been detained and arrested following operations to forcibly enter their houses on the early hours of the 4th of November. Their doors have been knocked down and their pleas to have their lawyers have been ignored. I sincerely declare HDP as a party that has always stood for peace and both leaders have shown great effort to establish peace and solidarity among ethnic groups in Turkey, Turks and Kurds in particular. I would like to send a massage to the Turkish Government and their law makers and judges here: If promoting peace is a crime than I commit that crime too. I would put my name and signature under any speeches that were delivered in and outside the parliament by the leaders of HDP. I will continue to voice their legacy which is about ending a 40 year old war between Turkish state and Kurdish civilians and their representatives. We urge you to follow this unlawful case closely and show solidarity with HDP which has a crucial role in the democracy that we are trying to protect in Turkey.

Bju kampanya şunlara teslim edildi:

İsmail Erdoğan bu kampanyayı bir imzayla başlattı, şimdi 43.139 destekçisi var. Görmek istediğin değişimi yaratmak için bugün sen de bir kampanya başlat.

Bugün Basak imzanı bekliyor!

Basak Gel bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Tutuklanan HDP’li Milletvekilleri Serbest Bırakılsın!». Basak ve imza atan diğer 43.138 kişiye katıl.