0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

HALKIN MÜHENDİSLERİ KENAN EMRE ÜSTÜNDAĞ VE ALİ OLCAYTO ÖĞRETMEN SERBEST BIRAKILSIN!

Hırsızlıkların, yolsuzlukların, dolandırıcılıkların, tecavüzcülerin rüşvetlerin belgelendiği; fakat yapanların ceza almadığı, katillerin, işkencecilerin göstermelik yargılamalarla “ak”lanmaya çalışıldığı ülkemizde, halkın mühendisleri Kenan Emre ve Ali Olcayto Öğretmen , yalan ifadelerle, iftiralarla ve komplolarla şuan tutsaktır,  bu adaletsizliği asla kabul etmeyeceğiz...

Halk için mühendislik mimarlık yaptığımız için tutuklanıyoruz;

Halkın sorunlarını bilimin ve tekniğin imkânlarıyla çözebilmek için halk için mühendislik mimarlık projeleri geliştiriyoruz. Süpermen değiliz sadece halkın bu güne getirdiğini yine halka ulaştırmak sorumluluğumuz. Gıdadan, enerjiye, mimarlıktan tarıma birçok proje ortaya koyduk. Karşımıza gerçeklerle çıkamadı faşizm. Rüzgâr türbini üretmek, halk bahçelerinde çapa yapmak, Cem evi projesinde mühendislik yapmak, Mimari fikir yarışması düzenlemek iddianamelere suç delili olarak girdi. Kenan Emre Üstündağ halk için mühendislik yaptığından tutuklandı.

Üç Milyon kişilik insan seliyle birlikte Berkin Elvan’ın cenazesine katıldığımız için tutuklanıyoruz;

Üç milyon kişiydik o gün Berkin Elvan’ın katilleri yargılansın diye, sorumlular cezalandırılsın diye, hiçbir anne çocuk acısıyla uykuya dalmasın diye yürüdük. Herkes bizden bahsetti o gün, kimse kimsenin ayağına basmadı. Üç milyon kişiydik, sesimiz dünyanın her yanına yayıldı. Daha güzel, çocukların katledilmediği bir ülkenin sözünü Berkin’e vererek ayrıldık. Bu sözümüzün peşindeyiz hala, onur duyuyoruz. Ali Olcayto Öğretmen’i bu onurla tutsak verdik.

Halka yoksulluk dayatılırken, Kenan Emre ve Ali Olcayto Öğretmen yıllarca elektriksiz kalan köyleri yaptıkları projelerle, aydınlattıkları için tutsaktır.

Görme engelli halkımıza "Gözlerin görmediği halde sana iş vermişiz. Para kazanıyorsun daha ne yapalım?" denirken Kenan Emre ve Ali Olcayto Öğretmen, yürüme engelli halk çocuklarını ayağa kaldırıp yürüteçler yaptıkları için tutsaktır.

Enerji politikaları ile ormanlar talan edilirken, dereler kurutulurken ve bunu da halkın cebine faturalarla yansıtılırken Kenan Emre ve Ali Olcayto Öğretmen, kendi enerjimizi kendimiz üretelim deyip yoksul mahallerde, yoksul köylerde Rüzgar türbinleri yaptıkları için tutsaktır.

Kenan Emre ve Ali Olcayto Öğretmen haklar ve özgürlükler mücadelesini büyütmek istediği için tutsaktır. Kenan Emre ve Ali Olcayto Öğretmen “Rant için değil, halk için mühendislik” dedikleri için tutsaktır.

Kenan Emre ve Ali Olcayto Öğretmen burjuvazinin hizmetinde olan bilimi ve tekniği halka ulaştırdıkları için tutsaktır.

Halkın Mühendisleri Kenan Emre ve Ali Olcayto Öğretmen tutsaktırlar, derhal serbest bırakılmalıdırlar.

Bu adaletsizliğin bir an önce ortadan kalkmasını ve Kenan Emre ve Ali Olcayto Öğretmen'in serbest bırakılmasını istiyoruz. Tutsak Halkın Mühendisleri'nin serbest bırakılması için bir imza da siz verin...

Bugün Kenan Emre imzanı bekliyor!

Kenan Emre ÜSTÜNDAĞ bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «TUTSAK HALKIN MÜHENDİSLERİ KENAN EMRE ÜSTÜNDAĞ VE ALİ OLCAYTO ÖĞRETMEN'E ÖZGÜRLÜK!». Kenan Emre ve imza atan diğer 70 kişiye katıl.