Doğrulanmış başarı

TUS TERCİHLERİ BAŞLASIN, MEZUN HEKİMLER MAĞDUR EDİLMESİN!

Bu kampanya 1.242 destekçi ile değişim yarattı!

Tıpta uzmanlık sınavı her yıl eylül ve nisan aylarında yapılmaktadır. Eylül sınavına her yıl fakültelerden yeni mezun hekimler ağırlıkta olarak girmekteyken, nisan sınavına sayıca görece az olan mezun hekimler girmektedir. Dolayısıyla nisan sınavı kadroları eylül sınavına göre nispeten azdır. Geçen nisan sınavından itibaren ÖSYM sınava mezun olmayan fakülte öğrencilerinin de girmesine hak tanıdı. Henüz öğrenci olan arkadaşlar tercih yapamayacaklarını bilerek kendilerini denemek için geçen nisan sınavından beri sınava girmekteler. Fakat bu seneki sınavda (2017 Nisan Tus) gerek referandum sebebiyle sınav tarihinin bir hafta ertelenmesi gerekse açılan ve geri çekilen davaların sonuç açıklama sürecini yavaşlatması sebebiyle son sınıf öğrencisi adaylar fırsattan yararlanmaya çalışmaktalar. Fakülte dekanlıkları ile yada birtakım aracılar ile fakülte mezuniyet tarihlerini geri çekerek yada tercih başlama süresini geciktirerek; şimdiye kadar olmamış ve de olmayacak olan bir duruma, tercih yapabilme hakkına sahip olamaya çalışıyorlar. Oysaki Nisan sınavı kadroları zaten halihazırda mezun olan hekim sayısına göredir. Böyle bir fırsattan istifade durumu hem geçmiş dönemlerde mezun olmuş bir yerlerde bir süredir mecburi hizmetini yapmakta olan hekimlere hem de mezuniyetleri yetişmeyecek diğer son sınıflara haksızlıktır. Yeni mezun olacak genç meslektaşlarımızın da önce bizler gibi mecburi hizmet kurasına girip, görevlerine başlamaları gerektiği kanısındayız.
Mezun hekimler için açılan uzmanlık kadrolarına mezuniyet tarihlerini öne çektirerek yada tercih sürecini geciktirerek göz dikmeleri haksızlıktır. Önce zamanında mezun olmalı mecburi hizmet kurasına girerek görevlerine başlamalıdırlar!

Bugün Hande imzanı bekliyor!

Hande Daş bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «TUS TERCİHLERİ BAŞLASIN, MEZUN HEKİMLER MAĞDUR EDİLMESİN!». Hande ve imza atan diğer 1.241 kişiye katıl.