Doğrulanmış başarı

PAÜ'de Katlamalı Harç İstemiyoruz !

Bu kampanya 890 destekçi ile değişim yarattı!

YÖK tarafından 2011 yılında kabul edilen Katlamalı Harç Sistemi, o dönemde Öğrencilerin Tepkileri sebebiyle geri çekilmişti. 2015 yılında bu sistem daha vahim bir şekilde öğrencilerin önüne tekrar koyuldu.3000 TL'yi bulan harç ücretleri, üniversiteleri bilim yuvası olmasından ziyade birer ticaret haneye dönüştürecek.Öğrencileri çok büyük bir mağduriyete sürükleyecek olan bu sistem ile adeta bizlere " Parası olan okusun" deniliyor.

Daha bilinçli ve eğitimli bir toplum yetiştirmek için açılan Üniversitelerin neredeyse vakıf üniversiteleri ile aynı ücretleri talep etmesi devletin güvenilirliğini öğrencinin gözünde daha fazla sarsacaktır.

1 Haftada 2.000 – 3.000 TL bul getir denilen öğrencilerin babaları ASGARİ ÜCRET ile çalışan, ayda 1000 TL bile almayan, harçlar için 3 ay öncesinden para biriktirmeye başlayan kişiler.Bu yüzden bu uygulama sosyal devlet statüsündeki ülkemizde her bireyin hakkı olan Eğitim Hakkının engellenmesi anlamına geliyor.

Pamukkale Üniversitesi öğrencileri olarak talebimiz bu uygulamanın durdurulmasıdır.

Örnek Bir Katlamalı Harç Hesabı:

Bir Mühendislik Öğrencisini ele alalım. Örgün Eğitim okuyor ve II. Öğretim Öğrencisi.

Üniversiteye ödediği Harç Değeri 764,50 TL. Bunu HER DÖNEM okula ödüyor. Yani YILDA 1529 TL ÖDEME yapıyor.

Oldu da okulu 1 sene uzattı diyelim ve Normal Süreçte alamadığı 40 AKTS’lik ders almak için sistemlerden ders seçimi yaptı.

Bu durumda HER AKTS için 38,23 TL Ödemek durumunda.

1. Dönem ve 2. Dönem 40’ar AKTS alan bir öğrenci senede 3058 TL’de KATLAMALI HARÇ ödemesi yapmak durumunda.

Toplamda Ne Yaptı?

1529 TL + 3058 TL =4587 TL

İşte Bir Mühendisin 1 Yıllık Üniversite Harcı bu…

Bugün PAÜ DÜŞÜNCE imzanı bekliyor!

PAÜ DÜŞÜNCE TOPLULUĞU bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Turkiye Buyuk Millet Meclisi: PAÜ'de Katlamalı Harç İstemiyoruz !». PAÜ DÜŞÜNCE ve imza atan diğer 889 kişiye katıl.