Doğrulanmış başarı

Katlamalı harçları kaldırın. Öğrenciyiz Müşteri DEĞİL !

Bu kampanya 302 destekçi ile değişim yarattı!

Arkadaşlar

27 Eylül 2014 Tarihli Resmi Gazete

Sayı: 29132

Karar Sayısı : 2014/6787

Ekli “2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılında Yükseköğretim Kurumlarında Cari Hizmet Maliyetlerine Öğrenci Katkısı Olarak Alınacak Katkı Payları ve Öğrenim Ücretlerinin Tespitine Dair Karar”ın yürürlüğe konulması; Millî Eğitim Bakanlığının 9/9/2014 tarihli ve 3825543 sayılı yazısı üzerine, 4/11/1981 tarihli ve 2547 sayılı Kanunun46 ncımaddesi ile 19/11/1992 tarihli ve 3843 sayılı Kanunun 7 nci maddesine göre, Bakanlar Kurulu’nca 15/9/2014 tarihinde kararlaştırılmıştır.

Bakanlar kurulu kararı ile üniversitelere katlamalı harç sistemi getirilmiştir. Bu tamamiyle öğrenciye müşteri gözüyle bakan bir sistemdir. Parası olan okusun parası olmayan okumasın demektir. İnsanları ayrımcılığa yöneltmek ve hocaların vicdanına bırakmaktır. İkinci Öğretimlerden hali hazırda alınan harçlar varken bir de bu katlamalı harç kesinlikle Eğitim deki Eşitlik İlkesine aykırıdır. Bazı aileler çocuklarını ne zor şartlarda okutuyor ve yine bazı hocalarda sırf egosunu tatmin etmek için öğrenciyi dersten bırakabiliyor. LÜTFEN DUYARLI OLALIM ARKADAŞLAR..!!

Bugün birant imzanı bekliyor!

birant kart bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Turkiye Buyuk Millet Meclisi: Katlamalı harçları kaldırın. Öğrenciyiz Müşteri DEĞİL !». birant ve imza atan diğer 301 kişiye katıl.