Kazdağlarıma Dokunma #SaveMountIda

0 have signed. Let’s get to 100!
At 100 signatures, this petition is more likely to be featured in recommendations!
Destan K. started this petition to Turkish Government and

PLEASE READ:

Mount Ida is a mountain in northwestern Turkey, around 20 miles south-east of the ruins of Troy. With it's ancient name, the mountain lies between Balıkesir Province and Çanakkale Province; a city of education, culture, natural splendor and history rewinding back to a period as early as 5,000 years.

A "project", taking place on Mount Ida, one of the largest oxygen sources within Turkey, has raised social media to its feet. Supposedly mining for gold with cyanide, this event which has proceeded for the past year has already caused the massacre of over thousands of trees.

195,000 trees, to be precise. Now, who is responsible?

Mount Ida, is to be mined as of next year, by a Canadian company, Alamos Gold. The CEO, John McCluskey had made a promise to cut down a number of only 45,000 trees– yet they have already butchered a whopping amount of 195,000 trees.

As for cyanide = poison. Contaminating the water, killing all life forms within.

If a promise has been broken once, it can be broken once more. If a massacre has proceeded once, it will commence once more. If a beautiful land can be stripped of it's belongings, the ones responsible will be prompted to repeat this once again.

Stop this massacre, before your sources of life are their next target.

You are able to help with the click of a button. Be part of the purpose to save the living.

LÜTFEN OKUYUNUZ:

Kazdağı, Türkiye'nin kuzeybatısındaki bir dağ, Truva kalıntılarının yaklaşık 20 mil güney doğusunda. Tarihi adı ile bu dağ, Balıkesir İli ile Çanakkale İli arasındadır; bir eğitim şehri, kültürü, doğal ihtişamı ve tarihi 5.000 yıl kadar erken bir döneme kadar uzanan bir şehir.

Türkiye'nin en büyük oksijen kaynaklarından biri olan Kazdağı'nda gerçekleşen bir "proje" sosyal medyayı ayağa kaldırdı. Sözde siyanür ile altın madenciliği için yapılan bu çalışma, geçtiğimiz yıl boyunca binlerce ağacın katledilmesine neden oldu.

Tam olarak, 195.000 ağaç. Şimdi, bunlara sorumlu olan kimdir?

Kazdağı, bir Kanadalı şirket olan Alamos Gold tarafından gelecek yıl itibariyle kazılacak. CEO, John McCluskey sadece 45.000 ağacın kesileceğine söz vermişti - fakat şimdiden bile 195.000 ağaç yok oldu.

Siyanür ise = zehir. Zehri suya bulaşan, içindeki tüm canlılara son veren madde.

Bir söz bozulduysa eğer, bir kez daha bozulabilir. Bir katliam bir kez gerçekleştiyse, bir kez daha başlayabilir. Güzel bir toprak, sahip olduklarından soyulursa, buna sorumlu olanlar da bu hatayı tekrarlamaya cesaret bulur.

Bu katliamı durdurun, yaşam kaynaklarınız bir sonraki hedefleri arasında olmadan.

Bir düğmeye tıklayarak yardımcı olabilirsiniz. Tabiatı koruyanların arasında olun.

0 have signed. Let’s get to 100!