Turkcell Elini Cebimden Çek: Cepten İnternet Paylaşımı Ücretsiz Kalmalı

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Her ay fatura ödeyerek ya da kontörle paket alarak ‘SATIN ALDIĞIMIZ’ internet paketlerimizi kullanırken Turkcell bizden yeniden para isteyecek. 15 Ocak’tan sonra, telefonumuzdaki interneti bilgisayarımızla ya da yanımızdaki bir arkadaşımızla paylaşmak için ayda 9 TL para vermeye başlayacağız. Ya da... ücretsiz paylaşım yapalım istersek, TURKCELL ONAYLI bir uygulama üzerinden yapabileceğiz. Peki bu ne demek? En basit hali ile, veri güvenliği adı altında verilerimizin ve internet paylaşım işlemlerimizin gözetlenmesi demek oluyor.

Evimize parasını verip aldığımız ekmeği, suyu, çayı misafirlerimizle paylaşırken tekrar para veriyor muyuz? Peki Turkcell'in önerdiği gibi, 'eğer ödediğimiz hizmete yeniden para vermek istemiyorsak', evimizi mi açalım? Fırıncı, sucu, market çalışanı EVİMİZE GELİP bizi aldığımız şeyleri yerken, içerken izlemek istiyor mu? Bunu kabul edebilir miydik? Turkcell nedense istiyor!

Ayda 9 TL vermek istemezsen, Hızlı Bağlantı adı verilen bir hizmetle, 'internet paylaşımı ücretsiz olur ama bir şartla, ben seni izlersem' diyor.

Peki acil bir durumda arkadaşımıza, eşimize internet açmaya ya da bilgisayarımızla bir iş için cebimizdeki interneti kullanmaya neden tekrar para verelim ya da neden gözetlenelim? Para vermezsen verilerini göster o zaman diyor Turkcell. NEDEN?

Turkcell bizi şoke ederken Vodafone basına yaptığı açıklamayla aklın yolu birdir dedirtti.

Açıklamada, Vodafone internet paketini başka cihazlarla paylaşmayı sağlayan ‘kişisel erişim noktası’ özelliğini ÜCRETSİZ kullandırmaya devam ettiği bildirildi. Vodafone’un basın açıklaması haberini kampanya sayfasına ekledim, görebilirsiniz.

Vodafone bunu yapabiliyorsa Turkcell neden cebimizdeki paraya göz dikiyor?

Evimiz parasını ödediğimiz eşyalarla dolu, hiçbirine yeniden para vermeyi kabul etmeyiz. Nasıl istersek öyle kullanırız. Sipariş ettiğimiz yemeği yerken ya da çocuğumuza yedirirken tekrar para isteseler kalkar gideriz.

Turkcell senin ayrıcağılın ne? Amacın ne? Tekrar düşün ve bu kararından bir an önce vazgeç.