0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Turkcell cep telefonundan internet paylaşımına 15 Ocaktan Sonra 9TL zorunlu ücret getiriyor. (Tek aylık 19 TL Yıllık abonelik 9TL)

www.milliyet.com.tr HABERİ

http://www.hurriyet.com.tr HABERİ

Hali hazırda telefonunuzdan kolayca yapabildiğiniz ve modern dünyada çoğunlukla ücretsiz olan, kullanım hakkına sahip olduğunuz internet kotanızı mobil erişim noktası, hotspot v.b gibi adlandırılan  uygulamalar ile paylaşmanıza olanak veren işlem 15 Ocak 2019 tarihi itibarı ile ücretli hale getirecek ve sizin iletişim özgürlüğünüzü kısıtlayacak bir uygulama.

Bu uygulama bir çok insanı etkileyecek ve zaten pahalı olan tarifeleri daha da arttıracak. Örneğin dizüstü bilgisayarınızı cep telefonunuz ile internete bağlamak arabanızın navigasyonu güncellemek yada bir aile ferdinize 5 dakika için bile internet verecek olursanız 9TL'lik ücret ile karşı karşıya karşıya kalacaksınız.

9TL'lik paket size sadece paylaşımda geçerli 2GB internet hediye edipbu 2GB bitince normal paketinizi kullanma hakkı vermekte.

Turkcell bu uygulama ile amaç dışı ve aşırı internet tüketiminin önüne geçmeyi ve kişilerin ana internet paketlerinin tükenmesini engellemeyi amaçladığını duyurmuş ve dünyada sınırsız internet paketine sahip kullanıcılara uygulandığını beyan etmiş.

Ancak  dünyada diğer ülkelerde sınırsız internet kotasına sahip hatlara uygulanan bir uygulama ülkemizde kotalı olan mobil internet sebebi ile mantıksızdır.

Bu uygulama cep telefonu hattımıza hali hazırda almış olduğumuz internet hakkımızın hür irademiz ile kullanımına müdahale ve esasında bizden daha fazla para kazanmak amacı bir uygulamadır. Her vatandaş ödemiş olduğu ücret karşılığı satın aldığı interneti istediği yasal yollarda değerlendirme hakkına sahiptir.

Bugün Yağmur imzanı bekliyor!

Yağmur Aras bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Turkcell, BTK, Kaan Terzioğlu: Turkcell cep telefonu ile internet paylaşımından ek ücret alma kararını iptal etsin.». Yağmur ve imza atan diğer 697 kişiye katıl.