Rehberlik kanunun daki yanlış

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.
Turizm Bakanlığı ve tarafına Yusuf baryaman bu kampanyayı başlattı
  • 1999 yılı Arapça lisanı üzerine kokartlı ülkesel rehberim,. 2005 yılı itibarı ile Kokartım iki yıl aidat ödenmediği gerekçesi ile iptal edildi. Buna sebep karar ın değiştirilmesi gerektiğini, konunun insan hakkı ve meslek hakkı ile ilgili olduğunu bildirmek istiyorum. Söz konusu iptal durumu, çalışmak gayesi ile, uzun bir süre yurt dışında bulunmamdan kaynaklı. Nasıl ki bir öğretmen, doktor veya mühendis gibi herhangi bir mesleğe mensup bir vatandaş yüz kızartıcı bir suç olmadan aynı durumda iken yurda dönüşünde gerekli müracaatları yaparak, tekrar ile başlıyor veya mesleğine devam edebiliyorsa, rehberlerinde diploma niteliğinde olan kokartlarının iptal edilmesi ve mesleği icra etmeye başlamak istemesine rağmen kaçak muamelesi görmesi, hiçte hukuki olmayan aynı zaman da etik ve hoş olmayan bir durumdur. Mesleğe birkaç yıl makul sebeplerle ara vermiş bir rehberin mesleğini tekrar yapabilmesinin engellenmesi, ülke meslek grupları içerisinde kültür düzeyi en yükseklerde bulunan öğretim görevlileri kadar düzeyde bulunan rehberleri bu şekil engellenmesi yukarıda belirttiğim gibi büyük bir hak gasbı dır, Hukuksuzdur.. Düzeltilmesi için yaptığımız müracaatların olumsuz cevapları ayrıca bir ceza mahiyetinde dir. Düzeltilmesi için başta TURİZM bakanlığı ve Tureb in bir raporla uyarılmaları bu doğrultuda kanun veya karar çıkarılmasının çalışmalarının yapılmasının sağlanması gerekmektedir. Bu konuda mağdur olan bir tek ben olmadığımı göz önüne alınmasını rica ederim.
0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.