Munzura Dokunma - Birak Munzur Özgür Aksın

0 have signed. Let’s get to 500!
At 500 signatures, this petition is more likely to be featured in recommendations!
Dersim Kültür Merkezi Londra started this petition to Tunceli Çevre ve Sehircilik il Mudurlugu

Tunceli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Dersim/ Ovacık ilçesinde bulunan ve yöre halkının kutsal mekanlarından Munzur gözeleri için bölge halkına danışılmadan hazırlanan peyzaj projesini başlatmak için 6 Ağustos 2020 tarihinde bölgeye iş makinelerinin gireceğini ve yöre halkınında alandan uzaklaşması gerektiğini bildirmiş bulunuyor.
Munzur gözeleri tarihi boyunca bölge halkı ve Alevi- Kızılbaş inancının kutsalıdır, tıpkı Düzgün Baba ve adını sayamadığımız diğer kutsallarımız gibi. Bolgedeki insanlarımızın kutsalı olan Munzur gözelerinin ayrıca Erzurum Koruma Kurulu’nun 1. Derece sit alanına ilişkin ilke kararları dikkate alınmadan, koruma amaçlı imar planları hükümleri hiçe sayılarak hazırlanmış ve hukuksuz bir şekilde ihale edilmistir.
Hangi amaçla olursa olsun bizler kutsalarımızdan olan Munzur gözeleri ve milli park olarakta kabul gören Munzur vadisinin imara açılmasına ve dogal yapısının bozulmasına karşıyız.
Munzur gözeleri ticari işletme ve rant alanı değildir!
İnanç mekanlarımızın üzeri betonlaştırılarak yok edilmek isteniyor ve biz Dersim Kültür Merkezi olarak değerlerimizi hiçe sayan bu projeyi red ediyoruz.
Kültürümüzü, değerlerimizi, dilimizi, inancımızı ve doğamızı acımasızca asırlardır yok edilmek isteniliyor, buna boyun eğmedik ve bundan sonrada eğmeyeceğiz.
MUNZUR ÖZGÜRDÜR, ÖZGÜR AKACAK!

Dersim Kültür Merkezi

0 have signed. Let’s get to 500!