İzmir şehiriçi ulaşımında "Aktarma Çilesi" son bulsun.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

İzmir'de bir gün aniden "aktarmalı ulaşımla şehir trafiği rahatlayacak, gideceğimiz yere daha hızlı ulaşacağız" müjdesiyle başlatılan "aktarmalı ulaşım sistemi" İzmirli için bir çileye dönüştü. Ne söz verildiği gibi aktarma istasyonuna 5-10 dakikada bir araç çıkarıldı, ne de şehir trafiği böylece rahatlatılabildi. Bir oldubittiyle yürürlüğe sokulan bu sistemde önce mahallelerden aktarma istasyonunlarına giden otobüslerin sefer sıklıkları 50 dakikada bire çıkarıldı. Daha sonra bu istasyonlardan şehir merkezine giden araçların sefer sıklığı düşürüldü. Buna zaten bir türlü genişletilmeyen araç filolarından arıza yapanlar eklenince duraklarda bekleyiş süresi bazen iki katına çıktı. Öncelikli amacın şehir halkının yaşamını kolaylaştırmak olması gerekirken, öncelikli amaç "daha az maliyet, daha yüksek kar" a dönüştü. Vatandaş için ise eskiden 30 dakikada kat edilen yol, artık 90 dakikada anca kat edilebilir oldu, hem de bazen 2, bazen 3 araç değiştirerek... Yaşlıların ve engellilerin çilesi ise kat kat arttı. İnsanlar işine varmak için artık evinden daha erken çıkıp, iş dönüşü evlerine daha geç varmaya başladılar. 5 yıldır sürdürülen ve artık iflas ettiği kesinleşen bu sistemi artık yeniden gözden geçirmenizi ve halkın yararına olacak şekilde düzenlemenizi talep ediyoruz. Sefer sıklıklarını arttırmak ya da daha kalıcı başka çözümler üretmek, artık yürümeyen bu sistemin halkta yarattığı stresi azaltacak ve birlikte yaşadığımız bu şehirde yaşamı daha huzurlu, daha mutlu hale getirecektir.