SÖZ VE KARAR HAKKININ TABANDA OLDUĞU, BİR PARTİ İÇİN İMZA VER

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Bir Grup Anadolu Kadını Çoban Ateşi Yakıyor

Siyasi partiler demokrasinin vazgeçilmezlerindendir. Parti ise örgüt demektir. Parti iradesi, üyeden örgüte doğru eğilim ve öneri akışı ile oluştuğunda, demokratik anlamına kavuşabilir. Buna bağlı olarak il, ilçe, belde örgütleri; üyelerin tercihleri ile belirlendiğinde parti içi demokrasinin yapı taşlarını oluştururlar.

Delege sistemi paylaşma kültürünü yok etmektedir. Birçok yerde feodal ilişkilerle gerçekleştirilen delegelik seçimi olumsuz sonuçlar doğurmaktadır. Delegeler çoğunlukla örgüt ve üye yapısına ve parti hukukuna uygun çalışma yapamamaktadırlar. Delege seçilmiş olanların bir kısmı sadece kendi çıkarlarına yönelik davranış sergileyip parti imkanlarından yararlanmak arzusundadırlar. Bu partinin içini kemiren bir kurt gibidir.

Referandum sonucunun şaibeli olması nedeni ile “HAYIR” cephesinde yer alan geniş kesimlerin temel beklentileri partimize bu konuda özel bir sorumluluk yüklemektedir. Önümüzde ki dönemin siyasal dinamiklerini, cephelerini tartışmak ve refleksler oluşturmak zamanıdır.

Bölünerek değil birleşerek çoğalacağımızın bilincinde olarak, milletvekilliği seçiminde olduğu gibi tüm yönetim kademelerinin seçiminde de üyelerin iradesini arkasına alarak partimizin daha demokratik bir yapıya kavuşması için;

DELEGELİK sisteminin kaldırılmasını talep ediyoruz.

Bugün tülin imzanı bekliyor!

tülin kut bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «tul_kut@hotmail.com: SÖZ VE KARAR HAKKININ TABANDA OLDUĞU, BİR PARTİ İÇİN İMZA VER». tülin ve imza atan diğer 249 kişiye katıl.