Adil Kullanım Kotası (AKK) Haksızlığına Hayır De!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Merhabalar arkadaşlar öncelikle burada bulunup destek olduğunuz, kendi haklarınızı savunduğunuz için sizlere teşekkür etmem gerekli.

Adil Kullanım Kotası'nı yani AKK'yi basit olarak şöyle tanımlayabiliriz: kendileri, internetimiz üzerinden belirli bir veri depolama (indirme/yükleme) limitini (kota) aştığımızda, internet hızımızı dramatik bir şekilde düşüren bir uygulamadır. Bir örnek ile açıklayalım: 16 mbps internetimiz olsun, bize klasik "50 GB AKK" kullanımı sunulduysa, bu limiti aştığımızda hızımız 3 mbps'ye düşürülüyor. Yani para ödediğimiz hızın sadece %18 kadarını hizmet olarak alabiliyoruz. Asıl hızımız olan AKK'siz hıza aynı ay içerisinde erişmek için, ayrıca AKK almak zorunda bırakılıyoruz.

Bu hız ile sevdiğimiz filmleri ve dizileri izlemek, yüksek çözünürlüklü birkaç fotoğraf beğenmek, yeni çıkan oyun serilerini yüklemek, canlı kanalları izlemek, en basit haliyle internette gezinmek bile adeta işkence halini alıyor. İnternetimizi keyifle kullanmaya devam edebilmemiz için bir sonraki ayı beklememiz gerekiyor.

İnternet kullanımı artık su, elektrik gibi bir ihtiyaç ve gelecekte internetin kalitesini belirleyen önemli unsurun "hız" olacağı tartışılmaz. İnternet sağlayıcı şirketlerin uygulamakta olduğu AKK tabiri yerindeyse zincir, bu temel ihtiyacımızı baltalıyor. Biliyoruz ki internet fiyatlarımız maalesef Avrupa ülkelerine kıyasla pahalı. Buna rağmen zorlukla parasını ödeyerek "sınırsız" kandırmacasıyla internet paketleri alıyoruz, en azından aldığımızı sanıyoruz. Sıra film, video veya dizi izlemeye, Steam, Origin, G2A gibi platformlardan parasını ödeyerek aldığımız dosyaları yüklemeye geldiğinde, aslında internetimizin hiç de sınırsız olmadığını görüyoruz.

Sadece birkaç veri indirmek, yüksek çözünürlüklü film izlemek kotamızı doldurmaya yetiyor. Şunu da hatırlatalım ki "yüksek çözünürlük" anlayışımız 720p'yi olmuş durumdadır. Geleceğin 4K ve 360° videoları içerisinde bu kota ile ne yapacağımız çok düşündürücü, sizce de öyle değil mi?

İstediğimiz şey, AKK'nin kaldırılması veya ihtiyaçlara, geleceğe yönelik düzenlemeler yapılmasıdır. Toplum istediği zaman çok şey yapabilir ve memnun olmayan toplum beraberinde birçok sorunu getirir.

Bugün Yusuf imzanı bekliyor!

Yusuf Gök bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «ttnet@ttnetgenelmerkez.com: Adil Kullanım Kotası (AKK) Haksızlığına Hayır De!». Yusuf ve imza atan diğer 858 kişiye katıl.