Tražimo uvođenje tihih vatrometa

0 have signed. Let’s get to 5,000!

U vrijeme blagdana mnoge životinje proživljavaju strašan stres zbog buke izazvane eksplozijama vatrometa i drugih eksplozivnih sredstava.

Mnogi kućni ljubimci stradavaju od opeklina ili pod kotačima automobila dok prestrašeni i dezorijentirani pokušavaju pobjeći od zvukova eksplozija. Nekima čak i otkaže srce od straha. Zvuk eksplozija djeluje razorno i na domaće i na divlje životinje, od kojih su u naseljenim mjestima najbrojnije ptice.

Eksplozija vatrometa koja može emitirati zvukove do 190 decibela je punih 110 decibela iznad granice od 80 decibela, gdje počinje oštećenje ljudskog sluha. Zvuk je jači od onog koji proizvede pucanj iz puške (140 decibela) ili mlaznog aviona u niskom letu (100 decibela).

Ovom peticijom tražimo od hrvatskih gradova i općina da dozvole korištenje isključivo tihih vatrometa. Pošaljimo im poruku da brinemo ne samo za životinje nego i za prestrašenu malu djecu, starije osobe i sve one kojima smeta glasna buka vatrometa. Potpišite ovu peticiju ako vam je stalo!

Today: Udruga Futura is counting on you

Udruga Futura needs your help with “Tražimo uvođenje tihih vatrometa”. Join Udruga Futura and 4,983 supporters today.