Başarı

Torku ve NDS Ajans Mağdurlarıyız. Desteklerinizi Bekliyoruz.

Bu kampanya 86 destekçi ile değişim yarattı!

Merhaba arkadaşım.Öncelikle şunu belirtmek istiyorum, kampanyanın amacı NDS ajansın ve Torku Şekerin yaptıkları hakkında bilgi sahibi olmanız ve ileride gerçekleşmesi olağan dava süreci için kamuoyu oluşturmak.

Bizler derslerimizin olmadığı zamanlarda harçlık çıkarmak için çalışan iki üniversite öğrencisiyiz.

Geçtiğimiz kurban bayramından önce, Nds ajans bünyesinde Torku şeker ve çikolataları satış destek için yedi gün süre boyunca (25-31 Agustos 2017) belirli marketlerde stand hostesliği yaptık. Nds ajans ödemelerin, iş bitiminden 3 hafta sonra cepbank ile yapılacağını söyledi. Bugün çalışma bitiminden bir bucuk ay geçmişken hala bize paraların yatma tarihlerinin belirlenmediği söyleniyor ve biz hala ödemelerimizin yapılmasını talep ediyoruz. Bunun hakkında Nds ajans çalışanı Ayşe Açelya Ceylan hanım ile ara ara yazışmalarımız ve telefon görüşmelerimiz mevcuttur. Kendisi sürekli firmanın ödeme yapmadığını söyledi. Yine konu hakkında bilgi almak için 12 Ekim 2017 tarihinde aradığımızda ise tüm Türkiye'deki bu aktivitede Torku bünyesinde çalışanların ödemelerini ajasımız yaptığı için zor oluyor, siz bugün gelip paranızı elden alın diyip bizi çok uzakta olan Yeni Sahra'daki ofislerine çağırdı. Programımız olduğu için ve bize çok uzak olduğu için gidemedik. Bugün aradığımızda ise ofiste kimsenin olmadığı ve ödemeler için tarihlerin belirlenmediği söylendi.

Bizler Açelya hanımın bu ve bunun gibi cümlelerinin artık bahane olduğunu düşünerek, olayın açıklığa kavuşması için bugün önce Torku şeker iletişim hattını (444 75 50) sonrasında Torku genel merkezi (0332 324 03 53) aradık. Daha önce de defalarca aramamıza rağmen sonuç değişmedi. Bu görüşmelerin çoğunluğunda ise bizi bir departmandan bir diğerine aktardılar ve sözümü dahi bitirmemişken sözlerimi, isteğimi yarıda keserek yaptılar. Açan kişinin adını bile bilmiyorum çünkü adını lütfetmedi ve beni zor duruma düşürdü. Bu konuşmalar bekletilmeler bize kendimizi bir hiç gibi hissettirdi. Özellikle insan kaynaklarındakilerin tutumları,  daha bizi dinlemeden sözümüzü kesip başka yere aktarmaları ve sanki yanlış bir şey  yapıyormuşum davranışı sergilemeleri tarafıma yoğunluğu çok olan kötü duygular hissettirdi.  Sadece bilgi almak istemiştik. 444lü numarayı akabinde tekrar aradık, konuşmaları anlattık ve şikayetimizi dile getirdik ve yöneticileriyle görüşmek istedik (Bunlar kayıtlı konuşmalar). Bizi finansçılarına bağladılar ve yine adını bile belirtmedi bu hanım. Sorduğu şey "ajans sahibi misiniz?" Oldu. Başka bir departmana aktarıldım ve en nihayetinde bekledim ve hat düştü.

Bizler öğrenciyiz sadece. Bilgi ve netice amaçlı harekete geçtik ve uzun olaylar silsilesinde bunlarla karşılaştık. Biliyorum ki bu ve bundan daha kötü durumlarla karşılaşan insanlar vardır. Biz farkındayız ki bu ve bunun gibi durumlara tepkisiz kalmamamız gerek. Bir isteğimiz var bu olayın çözüme kavuşması ve ödemelerimizin yapılması. Fakat hepsinden önce bir insanın isteğinin, dileğinin insan yerine konularak dinlenilmesi. Olayı bu yüzden bu kadar detaylı yazdık. Bu toplum her şeyden önce karşısındakini dinlemeyi bilmekle refeha ulaşacaktır.

Sizlerden dileğimiz bizim sesimizi duyup destek olmanız. Sonuç olarak tüm bunlar aslında basitmiş gibi geçiştirilebilecek şeyler gibi görünse de artık bu davranışı yapan insanların zincirlerini kırmak istiyoruz. Biz çalıştık ve insan yerine koyulup yapılmayan ödemelerimiz hakkında bilgi almak istedik. Mağduruz ödemelerimizi istiyoruz. Ses verin , destek olun, imzalarınız duyulmamızı sağlayacaktır. Herkese teşekkür ederiz.

Bugün ali çağrı imzanı bekliyor!

ali çağrı sabuncu bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Torku ve NDS Ajans Mağdurlarıyız. Desteklerinizi Bekliyoruz.». ali çağrı ve imza atan diğer 85 kişiye katıl.