Başarı

TOPRAK ANAMA DOKUNMA emperyalist GÜCLER

Bu kampanya 336 destekçi ile değişim yarattı!

KAMUOYUNA DUYURU:
Kimyasallar kullanılarak (gübre ve ilaçlarla)zehirlenen, çoraklaşan, verimliliğini yitirmek üzere olan bu vatan topraklarını kurtarmak için bu yola baş koymuş biz solucan gübresi üreticileri olarak; solucan gübresinin Tarım Bakanlığı tarafından geçtiğimiz salı günü oluşturulmaya çalışılan mevzuatın son haline katkıda bulunabilmek için bazı dernek temsilcisi ve solucan gübresi üreten firmalarla yapılan son bilgilendirme toplantısında solucan gübresi üretiminde hem mamaya hem solucan dışkısı olan gübreye ısıl işlem uygulanmasının zorunlu kılınması noktasında karar verildiğini öğrenmiş bulunmaktayız. Bu kararın kesin olduğu ve 15 güne kadar resmi gazetede yayınlanacağını öğrendik. Isıl işlem uygulanması niçin talep edilmiştir?
Solucan gübresi üreticilerinin de bu işlemi (içerisinde yararlı birçok bakteri, enzim mikrobiyallerin bulunduğu) solucan dışkısından üretilen gübreye uygulanmasını Bakanlığımız yetkilileri neden istemektedirler? Peki, solucan dışkısından elde edilen gübreye uygulanacak ısıl işlemin bünyesinde ihtiva ettiği onca enzim, yararlı bakteriler ve buna bağlı yüksek miktarda içerdiği organik madde yapısının yok olacağı Bakanlık Yetkilileri tarafından neden dikkate alınmamaktadır? Uygulanacak ısıl işlem ile solucan gübresinin sıradan bir gübre haline geleceği akademik çevreler tarafından defaatle ifade edilmesine rağmen neden dayatılmak istenmektedir?
Solucan gübresi üretiminin Batılı ülkelerde geçmişi, 1. Dünya Savaşı'na dayanmaktadır. Ki bu gübreyi uzun yıllardır kullanan birçok ülke neden ısıl işlem uygulamaz iken, toprağımızı rehabilite ederek onaracak, verimli hale getirecek bu gübre ısıl işlem uygulanarak neden sıradanlaştırılmak istenmektedir?
Solucan doğadaki mucize canlılardan biridir. Topraktaki doğal yapıyı korumak üzere salgıladığı solom sıvısıyla, yem olarak her ne verilirse verilsin solucanlar bu mamayı tüketir. Dışkılama esnasında salgıladıkları solom sıvısı ve çeşitli enzimlerle topraktaki yararlı bakterilerin artmasını, çeşitli mikrobiyallerin toprakta oluşmasını sağlarlar. Bu gübre sayesinde toprağın yapısı iyileşir organik madde miktarı %60 seviyelerine çıkar. Toprağın su tutma kapasitesi artar. Dünya tarımı nesillere aktarılacak sürdürülebilir araziler bırakmak için yarışırken; ülkemizde organik ve solucan gübresi üretimi ve uygulanması maalesef hala istenilen düzeylerde değil. Japonya, Hiroşima bombası atılan topraklarını rehabilite etmek için bu gübreyi uygulamış ve artık o topraklar üzerinde çiçek ve her türlü ürün yetiştirilebilmektedir. Böylesi mucizevi etkileri olan solucan gübresine ısıl işlem uygulanması demek bu gübrenin tüm yararlı özelliklerinin ısıtma sonrası yok edilmesi demektir. Bu işlem sonrasında sıradan bir gübreden farkı kalmayan solucan gübresinin verim artışında bir etkisi olmayacağından çiftçilerimiz kimyasal gübreyi kullanmaya devam edecektir.
Bu yüzden Bakanlıkta hazırlanan yeni düzenleme ile solucan gübresine ısıl işlem uygulamasına biz üreticiler olarak şiddetle karşı çıkmaktayız.
Biz solucan gübresi üreticileri olarak topraklarımızın selameti için bu yönetmeliğin derhal durdurulmasını talep ediyoruz. Buna müdahil olan yetkililerin acilen bu kararlarından vazgeçmeleri en büyük temennimizdir. Topraklarımız adına sesimizi duyurabildiği heryere duyurmak istiyoruz. SAYGILARIMIZLA.

Bugün Ömer imzanı bekliyor!

Ömer TEKİN bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «TOPRAK ANAMA DOKUNMA emperyalist GÜCLER». Ömer ve imza atan diğer 335 kişiye katıl.