TOPRAĞIMIZI, DOĞAMIZI VE YAŞAM ALANLARIMIZI KATLETMEYİN.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Yılanlı Dağı'nda Maden İstemiyoruz.

Sivas Kangal’a bağlı Kürt Alevilerin yaşadığı köylerde başlatılmak istenen mermer ocağı çalışmalarından dolayı köylerde yaşayan yurttaşlar tedirgin. Metropol kentlerde yaşayan ve emekli olduktan sonra köylerine dönerek ev yapan ve burada yaşayan yurttaşlar “Mermer ocağı çalışmaları başlarsa sularımız kurur, doğamızın dengesi bozulur ve buradan göç etmek zorunda kalırız” diyor.

Sivas Kangal’a bağlı köylerde on yıllardır Bakır tepede  yürütülen demir madeni çalışmaları devam ederken 2014 yılında başlatılan siyanürle altın madeni arama çalışmaları nedeni ile büyük sıkıntılar yaşanıyor.

Kangal’a bağlı Yılan Dağı bölgesinde başlatılmak istenen mermer ocağı çalışmalarınından dolayı çevrede bulunan Alevilerin yaşadığı köylerdeki yurttaşlar tehdit altında.

Mermer ocaklarının açılması ile birlikte büyük sorunlar yaşayacaklarını ifade eden Şakolar Köyü’ndeki yurttaşlar PİRHA’ya açıklamalarda bulundu.

Yeter Arslan; “Bırakmıyorlar ziyaretlerimize gidelim. Orada çalışma olduğunda nasıl gideceğiz, gidemeyiz hepsini yıkacaklar yerle bir edecekler. Sularımızı kirletecekler. Mermer ocağı olursa köy diye bir şey kalmaz burada. İstanbul’da kirli havadan kaçıp köyümüze geliyoruz. Burayı da aynı oraya çevirecekler. Biz buna müsaade etmeyeceğiz. Onlar ne kadar uğraşırsa biz de karşı çıkmak için uğraşırız. Bırakmayacağız ki yapsınlar. Bizi ilk köye teşvik ettiler, şimdi de köyden kaçırtmak istiyorlar. Fazla para kazanmak için ellerinden geleni yapıyorlar.”

Bugün Erdem imzanı bekliyor!

Erdem karaçam bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «TOPRAĞIMIZI, DOĞAMIZI VE YAŞAM ALANLARIMIZI KATLETMEYİN.». Erdem ve imza atan diğer 261 kişiye katıl.