Tire'de Başköy Mahallesinde kurulmak istenen Jeotermal Santralini İstemiyoruz

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

İzmir' in Tire İlçesi Başköy Mahallesinde kurulmak istenen Jeotermal Santralinin çevre köyler ( Akmescit, Musalar, Ortaköy, Başköy, Yemişler, Akyurt, Armutlu, Topalak) mahallerini olumsuz etkileyebileceği ayrıca bu mahaller incir, zeytin, kestane, ceviz, sebze ve meyve üretim merkezleri olduğundan ve kurulması düşünülen Jeotermal santralin kurulmasını istemiyoruz. Jeotermal Santralinin kurulma aşaması sondaj çalışmasıyla başlayıp, ayrıca yer altı kaynaklarımızı etkileyecektir. Bu köylerimiz tarım olarak çok verimli topraklara sahiptir. Ayrıca incir üretimi olarak Türkiye'nin en iyi mahsülün yetiştiği ve yurtdışına önde gelen ülkelerine ihraç edilmektedir. Her şeyden önemliside doğaya zarar verdiği gibi Jeotermal tesisini hiç bir şekilde desteklemiyor ve istemiyoruz.

Bugün Ahmet imzanı bekliyor!

Ahmet Şenki bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «tire@icisleri.gov.tr: Tire'de Başköy Mahallesinde kurulmak istenen Jeotermal Santrali İstemiyoruz». Ahmet ve imza atan diğer 243 kişiye katıl.