Özgür Ansiklopedi Vikipedi'ye uygulanan erişim engeli kaldırılsın!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Özgür Ansiklopedimiz ve bilgi kaynağımız olan Vikipedi'ye uygulanmakta olan erişim engeli bir an önce kaldırılmalıdır. İnsanların her konuda ve neredeyse her dilde bilgi edinmesini sağlayan bir bilgi deposuna uygulanan bu sansür ve yasaklama akıl alır gibi değildir.

Ülkemizde üniversite öğrencileri de dahil olmak üzere 20 milyon civarında öğrenci vardır. Bu öğrenciler ödev hazırlarken, ders çalışırken veya merak ettikleri bir konuyu araştırırken Vikipedi'yi kullanıyorlar. Ülkemizin geleceği olan öğrencilerimizin bilgi almasını engelleyecek tüm yasaklamaları kaldırılmalısınız ve onlara daha kolay ulaşabilecekleri bilgi platformları sunmalısınız. Özgür Ansiklopedi Vikipedi yeniden özgür kalmalı ve ülkemiz gençlerinin kullanımına yeniden sunulmalıdır.

Teknolojinin ve internetin en büyük yararı, bilgiye kolay ulaşmayı sağlamaktır. Bu tür yasaklamalar öğrencilerimizin bilgiye ulaşımını zorlaştırmaktadır. Sadece bilgi değil aynı zamanda öğrencilerin bilimsel terimleri çevirmek için de kullandığı bu kar amacı gütmeyen oluşum, ülkemizde yeniden kullanıma açılmalıdır.

İnternetin her gün geliştiği ve internet sansürlerinin neredeyse geçersiz olduğu bir çağda yapılan bu tür sansür ve engellemeler gençlerimizi VPN ve benzeri uygulama/programları kullanmaya itmektedir. Bunun sonucu olarak, gerçekten görmemeleri gereken zararlı verilere de kolaylıkla ulaşım sağlamaları mümkün olmaktadır. Gençlerin bu tür programlara yönelimini azaltmak için Vikipedi gibi internetin bizlere sağladığı yararları, göz ardı etmemeniz ve onları ülkemizdeki insanların kullanmasına izin vermeniz.

Bugün Öğrenciye.NET imzanı bekliyor!

Öğrenciye.NET bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «TİB: Özgür Ansiklopedi Vikipedi'ye uygulanan erişim engeli kaldırılsın!». Öğrenciye.NET ve imza atan diğer 28 kişiye katıl.