Petition Closed

Kërkesë organeve kompetente për lirimin e Prof. Dr. Sadri Ramabajës nga paraburgimi

This petition had 1,080 supporters

Sadri Ramabaja, aktivist i LĂ«vizjes VetĂ«vendosje, ish asambleist nĂ« KomunĂ«n e PrishtinĂ«s, ish i burgosur politik dhe veprimtar i çështjes kombĂ«tare, akuzohet padrejtĂ«sisht nga organet kompetente nĂ« krye me prokurorin SylĂ« Hoxha. I njĂ«jti prokuror ka udhĂ«hequr rastin e tĂ« ndjerit Astrit Dehari dhe katĂ«r aktivistĂ«ve tĂ« tjerĂ« tĂ« LĂ«vizjes VETËVENDOSJE!, tĂ« akuzuar padrejtĂ«sisht pĂ«r terrorizĂ«m, akuza tĂ« cilat nuk janĂ« vĂ«rtetuar asnjĂ«herĂ«.

Akuzat e pabaza ndaj Prof. Dr. Sadri RamabajĂ«s janĂ« kryekĂ«put politike, me qĂ«llim tĂ« dĂ«mtimit tĂ« figurĂ«s dhe veprimtarisĂ« sĂ« tij politike dhe kombĂ«tare. Duket sheshazi se kjo akuzĂ« bĂ«het pĂ«r qĂ«llime politike dhe personale, si kundĂ«rpĂ«rgjigjje ndaj veprimtarisĂ« sĂ« pakompromis kombĂ«tare tĂ« tij qĂ« nga demonstratat e vitit 1981 e deri nĂ« ditĂ« tĂ« sotit. OponentĂ«t politik i ka shqetĂ«suar shumĂ« teza e doktoranturĂ«s sĂ« prof.RamabajĂ«s “Federata Shqiptare”, por edhe recensionet e tij pĂ«r librat e autorit Ibrahim Kelmendi: “Atentatet” dhe “Sfida e radhĂ«s”. NĂ« kĂ«ta libra shpaloset e vĂ«rteta pĂ«r LPK-nĂ« dhe pĂ«r krijimnin e UÇK-sĂ«, e cila i shkĂ«rmoç pandemhat e ndonjĂ«rit nga tĂ« fuqishmit e politikĂ«s sĂ« vendit se historia e çlirimit tĂ« KosvĂ«s fillon dhe pĂ«rfundon me ta.

Akuzat e mëposhtme të drejtuara kundër Dr. Ramabajës janë:

1.Vrasja e përfaqësuesve të lartë të Republikës së Kosovës; dhe
2.Përgaditja e veprave terroriste ose veprave penale kundër rendit kushtetues dhe sigurisë së Republikës së Kosovës.

Prof. Ramabaja nuk e ka vrarë askënd as nuk e ka nxitur askënd për të marrë jetë njeriu.

Sadri Ramabaja është ish i burgosur politik gjatë kohës së regjimit serb, aktivist i Ilegales, LPK-së, dhe UNIKOMBIT para luftës së fundit në Kosovë.

Sadri Ramabaja filloi doktoraturen nĂ« Slloveni dhe e perfundoj ne ShqipĂ«ri me temĂ«n “Federata Shqiptare”.

ËshtĂ« profesor dhe ligjĂ«rues tash e gati njĂ« dekadĂ«, duke i kontribuar gjithnjĂ« shoqĂ«risĂ« sĂ« KosovĂ«s.

Dr.Ramabaja është shquar për shkrime të guximshme në mbrojtje të lirisë dhe të demokracisë, duke damkosur filozofinë antikombëtare dhe kundëremancipuese të kapjes së shtetit për përfitime personale, klanore dhe partiake, por edhe duke pikasur rrezikun që paraqet Islami politik për të ardhmen e kombit shqiptar në proceset integruese euroatlantike.

Ndaj kërkojmë lirimin e menjëhershëm të Prof. Dr Sadri Ramabajës dhe ndërprerjen e procesit të padrejtë gjyqësor ndaj tij.

Today: Max is counting on you

Max Brym needs your help with “Thirrje pĂ«r lirimin e Prof. Dr. Sadri RamabajĂ«s nga paraburgimi”. Join Max and 1,079 supporters today.