Save UATV, Ukraine's Global Voice and Defense Against Disinformation! #SaveUATV

0 людей подписали. Следующая цель: 5 000

We appeal to the Ukrainian government to:

1. Renew live news broadcasting of UA|TV in English, Arabic, Russian, Crimean Tatar, and Ukrainian;

2. Resume self-production of UA|TV’s programs and their translation into all five languages;

3. Continue supporting and improving UA|TV’s website and social media presence in all five languages.

For four years, UA|TV, the 24/7 International Broadcasting Multimedia Platform of Ukraine (IBMPU), embodied the mission of bringing “Ukraine to the world”. The channel was at the forefront of countering disinformation about the country. The Ukrainian government’s decision to stop UA|TV’s live news broadcasting in English, Arabic, Russian, and Crimean Tatar, effective January 13, 2020, greatly diminishes the country’s control over its own narrative and leaves it vulnerable to worsening aggressive propaganda.

Founded on October 1, 2015, as Ukraine’s counterbalance to Russia Today, the channel was invaluable as a digital diplomatic mission, providing objective, relevant, and essential information about Ukraine, from inside Ukraine. The UA|TV international teams worked tirelessly to deliver the latest news, analysis, and exclusive interviews in five languages (Ukrainian, English, Russian, Arabic and Crimean Tatar) to broad audiences around the world.

UA|TV’s reach was extensive and unrivaled. The channel was available on 5 satellites and 768 cable networks globally, broadcast in Europe, the U.S., Canada, parts of Asia and the Middle East, and also in the Temporarily Occupied Territories of the Donetsk and Luhansk Regions and Crimea.

With 30 non-news programs, the channel also served as a source of education about Ukraine’s rich culture and latest developments, including content on Crimea and eastern Ukraine; ongoing reforms; achievements in science, technology, and culture; stories about prominent Ukrainians of past and present; and portraits of Ukrainian history, art, nature, and tourist destinations. Without this type of programming, many around the world would remain ignorant about other facets of Ukraine, knowing only the negative portrayal of the country as wartorn and underdeveloped.

UA|TV was on the front line of the information war with Russian propaganda. The channel and its dedicated teams helped the world to see the real Ukraine. If UA|TV is not restored, the country’s voice will fall silent.

Суть звернення
Відновити повноцінну роботу телеканалу іномовлення України UA|TV англійською, арабською, російською, кримськотатарською та українською мовами через супутники, кабельні мережі та у соціальних мережах.

Ми звертаємося до українського уряду з проханням:
1. відновити супутникове мовлення телеканалу UA|TV англійською, арабською, російською, кримськотатарською та українською мовами;

2. відновити виробництво програм та їх переклад всіма п'ятьма мовами на UA|TV;

3. продовжити підтримку та вдосконалення веб-сайту UA|TV та сторінок у соціальних мережах всіма п'ятьма мовами.

Упродовж чотирьох років, цілодобовий телеканал UA|TV, Мультимедійна платформа іномовлення України (МПІУ), втілював місію донесення України до світу. Телеканал грав важливу роль у боротьбі з дезінформацією про Україну. Рішення українського уряду зупинити прямоефірне новинне мовлення англійською, арабською, російською та кримськотатарською мовами на UA|TV, що набрало чинності 13 січня 2020 року, значно зменшує контроль країни над її власним наративом і робить її вразливою до агресивної пропаганди.

Заснований 1 жовтня 2015 року, щоб протистояти російській пропаганді на кшталт Russia Today, телеканал був надзвичайно цінним як цифрова дипломатична місія, поширюючи об'єктивну, актуальну та важливу інформацію про Україну з України. Працівники UA|TV, серед яких чимало іноземців, невтомно працювали, щоб доносити останні новини, аналітику та ексклюзивні інтерв'ю п'ятьма мовами (українською, англійською, російською, арабською та кримськотатарською) до широкої аудиторії по всьому світу.

Широке покриття UA|TV не мало аналогів в Україні. Телеканал був доступний на 5 супутниках і 768 кабельних мережах у світі. Він транслювався в Європі, США, Канаді, на території Азії та Середнього Сходу, а також на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей і Криму.

30 програм телеканалу власного виробництва також слугували джерелом інформації про багату українську культуру й останні події, включаючи контент про Крим та східну Україну; поточні реформи; досягнення в науці, технологіях і культурі; видатних українців минулого та сьогодення; а також українську історію, мистецтво, природу й туристичні напрямки. Без таких програм, чимало людей у світі не зможуть оцінити багатогранність України — особливо ті, що стикалися виключно з пропагандистськими наративами про нашу країну як слабку й понівечену війною.

UA|TV був на передньому краї інформаційної війни з російською пропагандою. Його команда допомагала світові побачити й пізнати справжню Україну. Якщо канал припинить існування, голос України на світовій арені змовкне.

نناشد الحكومة الأوكرانية ما يلي:

إعادة البث الفضائي لقناة UA|TV باللغات الإنجليزية والروسية والأوكرانية والعربية والقرمية التترية.
استئناف إنتاج البرامج وترجمتها إلى جميع اللغات الخمس المعتمدة في القناة.
متابعة العمل على مواقع القناة وصفحاتها وعناوينها في مواقع التواصل الاجتماعي.

على مدار 4 أعوام، أدت قناة UA|TV، وعلى مدار 24 ساعة يوميا، أدت مهمة تقديم أوكرانيا إلى العالم، ولعبت القناة دورا هاما في مكافحة المعلومات الخاطئة حول أوكرانيا.

قرار الحكومة الأوكرانية بتعليق البث المباشر باللغات الإنجليزية والعربية والقرمية التترية على قناة UA|TV، الذي دخل حيز التنفيذ في 13 يناير 2020، يقلل بشكل كبير من قدرة البلاد على طرح وجهات نظرها، ويجعلها عرضة للدعاية العدوانية.

تأسست القناة في 1 أكتوبر 2015، لمواجهة مصادر الدعاية الروسية، وكانت القناة ذات قيمة كبيرة، باعتبارها تؤدي مهمة دبلوماسية رقمية، حيث نشرت معلومات موضوعية مهمة حول أوكرانيا، ومن أوكرانيا.

عمل موظفو UA|TV، ومنهم الكثير من المواطنين الأجانب، عملوا بلا كلل أو ملل لتقديم آخر الأخبار والتحليلات والمقابلات الحصرية بخمس لغات (الإنجليزية والروسية والأوكرانية والعربية والقرمية التترية) لجمهور واسع حول العالم.

لم تكن للتغطية الواسعة التي قامت بها UA|TV مثيلات في أوكرانيا، فقد كانت القناة متاحة على 5 أقمار صناعية و 768 شبكة كابل في جميع أنحاء العالم. كان تبث في وإلى أوروبا والولايات المتحدة وكندا وآسيا والشرق الأوسط وكذلك في المناطق المحتلة مؤقتا، في مناطق دونيتسك ولوهانسك وشبه جزيرة القرم.

أنتجت القناة 30 برنامجا خاصا بها، كانت في مجملها مصدرا مميزا للمعلومات حول الثقافة الأوكرانية الغنية والأحداث الأخيرة، بما في ذلك برامج خاصة حول القرم وشرق أوكرانيا؛ وحول إصلاحات؛ والإنجازات في العلوم والتكنولوجيا والثقافة، وكذلك حول الأوكرانيين البارزين في الماضي والحاضر.

أبرزت برامج القناة جوانب عدة من التاريخ والفن والطبيعة والوجهات السياحية في أوكرانيا؛ وبدون مثل هذه البرامج، لن يتمكن كثير من الناس حول العالم من تقدير ما تتمتع به أوكرانيا، خاصة أولئك الذين يتعرضون لدعاية تظهر بلدنا على أنه ضعيف ومشوه بسبب الحرب.

كانت UA|TV في طليعة المدافعين في وجه الدعاية الروسية المضللة؛ وساعد فريقها العالم على رؤية أوكرانيا الحقيقية والتعرف عليها.

إذا لم تعد القناة موجودة، فإن صوت أوكرانيا على المسرح العالمي سيصمت...

Ukrayna Hükümeti’nden taleplerimiz:
·         UA | TV'nin İngilizce, Arapça, Rusça, Ukraynaca ve Kırım Tatarca canlı yayınlarının devamı;
·          UA | TV’ programlarının kendi üretimine ve bunların beş dile çevrilmesine devam edilmesi;
·          UA | TV’nin beş dilde yayın yapan web sitesinin ve sosyal medya hesaplarınnı desteklenmeye ve geliştirilmeye devam edilmesi.
Ukrayna'nın 7/24 Uluslararası Yayıncılık Multimedya Platformu (IBMPU) olan UA | TV, dört yıl boyunca “Ukrayna'yı dünyaya” tanıtma misyonunu gerçekleştiriyordu. Kanal, ülke hakkındaki dezenformasyona karşı koymada ön plandaydı. Ukrayna hükümetinin, UA | TV’nin 13 Ocak 2020 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere İngilizce, Arapça, Rusça ve Kırım Tatarca canlı yayınlarını durdurma kararı, ülkenin, kendi anlatıları üzerindeki kontrolünü büyük ölçüde azaltmakta ve kötüleşen ve saldırganlaşan propagandaya karşı ülkeyi savunmasız bırakmaktadır.
1 Ekim 2015'te  kurulan kanalın amacı, Ukrayna’nın “Russia Today” gibi yayıncıların yaptığı Rusya propagandasına karşı durmak ve Ukrayna hakkında, Ukrayna’dan objekif, doğru ve önemli bilgileri sağlamaktı. Bu dijital diplomatik bir görev olarak çok değerliydi ve kanal bu görevi layıkıyla sürdürmekteydi. UA | TV uluslararası ekipleri, dünyanın dört bir yanındaki geniş kitlelere en son haberleri, analizleri ve beş dilde (Ukraynaca, İngilizce, Rusça, Arapça ve Kırım Tatarca) özel röportajları vermek için yorulmadan çalıştı.
UA | TV’nin erişim alanı geniş ve rakipsizdi. Kanal, dünya çapında 5 uydu ve 768 kablo ağında mevcuttu; Avrupa, ABD, Kanada, Asya, Orta Doğu ve Geçici Olarak İşgal Altındaki Bölgelerde (Donetsk, Luhansk ve Kırım) yayın yapmaktaydı.
Kanal, haber programları dışında,  kendi yapımı olan 30 programla Ukrayna'nın zengin kültürünü, Kırım ve Doğu Ukrayna ile ilgili içerikler de dahil olmak üzere son gelişmeleri, devam eden reformları, bilim, teknoloji ve kültürdeki başarıları, tanınmış Ukraynalıların hikayelerini, Ukrayna tarihini, sanatını, doğasını ve turistik yerlerini dünyanın birçok bölgesindeki izleyicisine aktarmaktaydı. Bu tür programlar olmasaydı, dünyanın dört bir yanındaki pek çok ülke vatandaşları Ukrayna'nın diğer yönleri hakkında bilgisiz kalır ve ülkenin sadece savaşçı ve az gelişmiş olarak olumsuz tasvirini bilirlerdi
UA | TV, Rusya propagandasıyla enformasyon savaşının ön cephesindeydi. Kanal ve ekibi, dünyaya gerçek Ukrayna'yı görmesine yardımcı oldu. Eğer hükümet UA | TV’yi kapatırsa, Ukrayna’nın dünyadaki sesi yok olur.