Petitioning The Mayor of Mimasaka

Protest against installing the statue of Ho Chi Minh at Mimasaka, Japan

0 have signed. Let’s get to 5,000.

Petition in English

Information provided by the news media indicates that on November 21, 2017, the government of the City of Mimasaka accepted a statue of Ho Chi Minh presented by a member of the central committee of the Vietnamese Communist Party and has inaugurated a “Vietnam-Ho Chi Minh Space” at the museum of Mimasaka.

We respectfully implore the Mayor and the President of the City Council of Mimasaka, Japan to reconsider their recognition of Ho Chi Minh.

We laud their endeavors to strengthen the bonds of friendship between the people of Japan and the people of Vietnam. We submit, however that there are other figures of Vietnamese descent who would be much more appropriate for recognition in the annals of Vietnamese history. To extol the fighting spirit and the accomplishments of Vietnamese historical figures in their struggles to regain and preserve our country’s independence,  there were many heroes who deserve the veneration of all the Vietnamese people, such as Tran Hung Dao, who defeated three successive Mongol invasions in the 13rd century, or Nguyen Trai who was instrumental in expelling the Ming occupying imperial forces during 15th century.

Ho Chi Minh, on the other hand, was a cadre of the Comintern, trained in the Soviet Union, who returned to Vietnam to form the Vietnamese Communist Party and put the Vietnamese people under the yoke of a Stalinist dictatorial regime. During the so called “Land Reform” in the 1950s in North Vietnam under the leadership of Ho Chi Minh, ten of thousands of people were put to death on the accusation of being “land owners”. In the 1960s and 1970s, Ho Chi Minh and the leaders of the Vietnamese Communist party initiated and conducted the invasion of the Republic of Vietnam (South Vietnam) during a 10-year long “Vietnam War” that ravaged our country and caused millions of casualties.

We know that the Japanese people do not condone the assassination of political opponents, the disregard of human rights, the maltreatment and imprisonment of political dissidents continuously perpetrated by the Vietnamese Communist regime for the past 70 years.  Ho Chi Minh is responsible for all these atrocities inflicted on the Vietnamese people, a terrible legacy that remains to this day.

Therefore, in the name of millions of victims of Ho Chi Minh and the Vietnamese Communist party, we respectfully protest the honoring of Ho Chi Minh and ask the government of the City of Mimasaka to remove the statue of Ho Chi Minh and the “Vietnam-Ho Chi Minh Space” at the museum of Mimasaka. The visitors at  the Mimasaka museum certainly deserve a true and accurate rendition of the people of Vietnam’s history, rather than another piece of propaganda that only furthers the narrative of a dictatorial and corrupt Communist regime.

Respectfully yours.

=====================================

Petition in Vietnamese

Chúng tôi vừa được biết thành phố Mimasaka đang chuẩn bị mừng lễ kỷ niệm 45 năm bang giao giữa Nhật Bản và Việt Nam. Chúng tôi xin kính chúc  tỉnh hữu nghị giữa Nhât Bản và Việt Nam luôn luôn bền vững.

Các hệ thống truyền thông cũng cho biết chánh quyền thành phố Mimasaka đã tiếp nhận một bức tượng Hồ Chí Minh do một cán bộ của Ủy ban trung ương đảng CSVN trao tặng và đã khánh thành khu “Không gian Việt Nam-Hồ Chí Minh trong bảo tàng việc thành phố Mimasaka.

Chúng tôi kính cẩn xin Ông xét lại việc vinh danh Hồ Chí Minh. Chúng tôi hoan nghênh những nỗ lực nhằm siết chặt tình hữu nghị giữa người dân Nhật Bản và Việt Nam. Tuy nhiên, lịch sữ Việt Nam có những nhân vật đáng được ghi nhận công đức. Để vinh danh những người có công trạng xây dựng và gìn giữ đất nước và dân tộc Việt Nam, chúng tôi thiển nghĩ quý giới chức của thành phố Mimasaka có thể chọn trong lịch sử nước Việt Nam một trong số nhiều vị đã được nhân dân Việt Nam tôn kính, như Trần Hưng Đạo (thế kỷ 13 đời nhà Trần) hay Nguyễn Trải (thế kỷ 14-15 đời nhà Lê),

Ngược lại, Hồ Chí Minh là một cán bộ của Cộng Sản Quốc Tế được huấn luyện ở Nga Sô và được đưa về Việt Nam để thành lập đảng CSVN và tròng lên nhân dân Việt Nam cái ách thống tị độc tài theo kiểu Stalin. Trong cái gọi là “cải cách ruộng đất” trong thập niên 1950 tại miền Bắc Việt Nam dưới sự lãnh đạo của HCM, hằng chục ngàn người đã bị xử tử vì bị kết án là “địa chủ”. Trong 2 thập niên 1960 và 70, HCM và các lãnh tụ CSVN đã khơi động và điều khiển cuộc chiến tranh Việt Nam khiến cho đất nược Việt Nam bị tàn phà và hằng triệu người thương vong.

Chúng tôi tin rằng nhân dân Nhật Bản không thể đồng tình với những vụ ám sát đối phương, những việc chà đạp nhân quyền, đối xử tàn nhẫn và cầm tù những người bất đồng chánh kiến, những việc mà chế độ CSVN đã làm từ 70 năm nay. HCM là người chịu trách nhiệm về những điều tàn ác đối với nhân dân Việt Nam mà hậu quả còn tồn tại đến ngày nay.

Vì vậy, nhân danh hằng triệu nạn nhân của HCM và đảng CSVN, chúng tôi kính cẩn phản đối việc vinh danh HCM và xin yêu cầu chánh quyển thành  phố Mimasaka hủy bỏ bức tượng HCM và “Không gian Việt Nam-HCM” trong bảo tàng viện Mimasaka. Những khách đến viếng viện bảo tàng Mimasaka cần được biết rõ về lịch sữ của nhân dân Việt Nam, thay vì thấy những màng tuyên truyền cho một chế độ CS độc tài thối nát.

Chúng tôi xin kính chúc Ông Thị trưởng [Bà Chủ tịch Hội Đồng Thành Phố] và nhân dân thành phố Mimasaka mọi điều tốt đẹp.

Trân trọng,

==========================================

Petition in Japanese

萩原誠司 美作市長

〒707-8501 岡山県美作市栄町38番地2 美作市役所

件名:ホーチミン主席の銅像の設置及び美作市の「ベトナム・ホーチミン空間」の開設式典

拝啓

コミュニティ団体及び日本、オーストラリア、ベルギー、カナダ、フランス、ドイツ、オランダ、ノルウェー、スイス、米国に住むベトナム共産主義者からの難民団体を代表してお便りさせて頂きますことをお許し下さい。

私達は、日本とベトナムの人々の間の不朽の友情を願い、萩原市長ならびに美作市の人々にご挨拶を申し上げます。

私達は、メディア情報にて、2017年11月21日に、日本とベトナムの外交関係樹立45周年を祝う式典で、美作市役所はベトナム共産党の中央委員会のメンバーによるホーチミン主席の銅像の寄贈を受け入れて設置し、併せて「ベトナム・ホーチミン空間」が美作博物館に作られたことを知りました。

私達は日本とベトナムの友情の絆を深めるあなた方の努力を称賛しますが、同時に、私達はあなた方のホーチミンに対する認識の再考を是非ともお願いしたいと思います。理由は以下の通りです。

私達は、ベトナムの歴史において、はるかに敬愛に値する適切な人物がいることを美作市の皆様にご理解を頂きたいと思います。それは、ベトナムの独立と維持の戦いの中で、13世紀にモンゴルの侵攻を3度破ったチャン フン ダオ、そして、15世紀に明の支配の駆逐に活躍したグエン トライのような方々です。彼等は、真にベトナム人が尊敬する人物です。

一方、ソ連で教育を受けたコミンテルンの幹部であるホーチミンは、ベトナム共産党を創設し、ベトナム人をスターリン主義の独裁政権の支配下に置くためベトナムに戻りました。1950年代に北ベトナムで行われたホーチミン主導のいわゆる「土地改革」において、何千人もの人々が「土地所有者」であるとの理由で虐殺されました。

1960年代と1970年代には、ホーチミンとベトナム共産党の首脳は、10年間に及ぶベトナム戦争の間にベトナム共和国 (南ベトナム) への侵略を開始し、国を荒廃させ、何百万人もの犠牲者を出しました。

日本人は、過去70年のベトナム共産党政権による政敵の暗殺、人権侵害、反政府派の虐待と投獄を許さないことを私たちは知っています。

今日に残る恐ろしい記憶は、ベトナムの人々にこれらすべての残虐行為を招いたホー チ ミンに責任があるのです。

したがって、ホーチミンとベトナム共産党の犠牲者の名のもとに、ホーチミンの盛名に真っ向から異を唱えるとともに、ホーチミンの銅像と美作市博物館の「ベトナム ホーチミン空間」の撤去を切にお願い申し上げます。

独裁と腐敗した共産主義政権の象徴である人物を讃えるよりも、ベトナム史上で敬愛される人物の展示こそが美作博物館の来訪者にふさわしいものと私達は確信しております。

私達は、萩原市長と美作市の人々の幸せを願っています。

敬具

=========================================

Petition in French

A l’Honorable Hagiwara Seiji

Maire de Mimasaka, Préfecture d’Okoyama, Japon

Objet: Installation de la statue de Ho Chi Minh et Inauguration de l'espace "Vietnam-Ho Chi Minh" au musée de la ville de Mimasaka.

Nous vous écrivons au nom d’un nombre d’organisations communautaires et d'associations de réfugiés et de victimes du Vietnam communiste vivant actuellement au Japon, en Angleterre, en Australie, en Autriche, en Belgique, au Canada, en France, en Allemagne, au Pays-Bas, en Thaïlande, en Norvège, en Suisse, aux États-Unis et au Vietnam. Nous avons récemment pris connaissance des projets de la ville de Mimasaka de célébrer le 45ème anniversaire de l'établissement des relations diplomatiques entre le Japon et le Vietnam. Nous vous présentons nos salutations à vous et aux habitants de la ville de Mimasaka et vous adressons nos meilleurs vœux pour la perpétuité de l'amitié qui existe entre les peuples du Japon et du Vietnam.

Les informations fournies par les médias indiquent que le 21 novembre 2017, l'administration de la ville de Mimasaka a accepté une statue de Ho Chi Minh présentée par un membre du comité central du Parti communiste vietnamien et a inauguré un "Vietnam-Ho Chi Minh Minh Space "au musée de Mimasaka.

Nous vous implorons respectueusement de reconsidérer la glorification de Ho Chi Minh. Nous louons vos efforts pour renforcer les liens d'amitié entre le Japon et le Vietnam. Il existe dans les annales de l'histoire vietnamienne bien d’autres personnages dont la célébration serait plus appropriée. S’il s’agit d’exalter le patriotisme indomptable et les accomplissements des personnages historiques vietnamiens dans leurs luttes pour reconquérir et préserver l'indépendance de notre pays, vous avez le choix entre de nombreux authentiques héros vénérés par tout le peuple vietnamien, tels Tran Hung Dao, qui stoppa victorieusement  trois invasions mongoles successives au 13ème siècle, ou Nguyen Trai qui joua un rôle prépondérant dans l'expulsion des forces d’occupation impériales des Ming au 15ème siècle.

Ho Chi Minh, au contraire, était un cadre du Komintern. Formé en Union soviétique, il était envoyé au Vietnam pour fonder le Parti communiste vietnamien et soumettre le peuple vietnamien au joug d'un régime dictatorial stalinien. Au cours de la soi-disant «réforme agraire» dans les années 1950 au nord du Vietnam sous sa direction, des dizaines de milliers de personnes ont été mises à mort en tant que «propriétaires terriens». Dans les années 1960 et 1970, Ho Chi Minh et les dirigeants du Parti communiste vietnamien ont initié et mené l'invasion de la République du Vietnam (Vietnam du Sud) au cours d’une longue guerre destructrice et meurtrière («guerre du Vietnam») qui fit de millions de morts et dont les séquelles se font toujours sentir.

Nous sommes persuadés que le peuple japonais ne peut approuver ni le mépris des droits de l'homme, ni la maltraitance, l'emprisonnement et l’assassinat de dissidents politiques érigés comme mode de gestion politique par le régime communiste vietnamien depuis 70 ans. Ho Chi Minh est responsable de toutes les atrocités infligées au peuple vietnamien, un terrible héritage qui dure jusqu'à ce jour.

Par conséquent, au nom de millions de victimes de Ho Chi Minh et du parti communiste vietnamien, nous protestons respectueusement contre la glorification de Ho Chi Minh et demandons à l'administration de la ville de Mimasaka de retirer la statue de Ho Chi Minh et “l’espace Ho Chi Minh Space” du musée de Mimasaka. Les visiteurs du musée de Mimasaka méritent une interprétation fidèle de l'histoire du peuple vietnamien, plutôt qu'une propagande qui ne fait que renforcer le récit d'un régime communiste dictatorial et corrompu.

Veuillez accepter, monsieur le Maire, nos meilleurs voeux pour vous et les habitants de Mimasaka.

Respectueusement vôtre.

=====================================================

Petition auf Deutsch

Nach den uns bekannten Informationen aus den Medien erfuhren wir, dass die der Stadtrat von  Mimasaka in Japan am 21. November 2017 der Bitte des Zentralkomitees der KP Vietnams nachkommen wollte, eine Statue von Ho Chi Minh und eine Ho Chi Minh Museum im „Vietnam-Ho Chi Minh Park“ in der Stadt Mimasasa einzurichten.

Wir bitten den Bürgermeister und den Stadtrat von Mimasaka, in Japan, höflich und respektvoll, ihre Anerkennung von Ho Chi Minh zu überdenken.

Wir begrüßen Ihre Bemühungen, die Freundschaft zwischen dem japanischen Volk und dem vietnamesischen Volk weiter zu entwickeln. Dennoch sind wir der festen Überzeugung, dass das vietnamesische Volk sehr viele Nationalhelden unserer Geschichte kennt, die es tausendfach besser verdienen, im Ausland geehrte zu werden.  Unsere Nationalhelden kämpften erfolgreich für die Unabhängigkeit und das Wohl des Volkes, gegen die  Kolonieherrschaften. Sie genießen Respekt und Verehrung vom ganzen Volk. Einige Beispiele: Tran Hung Dao, der drei aufeinander folgende Invasionen der mongolische Aggressoren erfolgreich abwehrte oder Nguyen Trai, der im 15.Jahrhundert die triumphale Vertreibung der Besatzung der chinesisch-kaiserlichen Armee von der Ming-Dynastie feierte.

Ho Chi Minh hingegen war ein in der Sowjetunion ausgebildeter Kader der Komintern, der nach Vietnam zurückgekehrt war, um die vietnamesische KP Vietnams zu gründen und das vietnamesische Volk unter stalinistische Herrschaft zu unterwerfen. Die sog. Landreform in Nordvietnam unter der Regie von Ho Chi Minh in den 1950er-Jahren forderte bis zu 100.000 Opfer, lebendig begraben oder zu Tod gefoltert.

Die Invasion nordvietnamesischen Armee in Südvietnam war nicht nur ein Bruch des Völkerrechts sondern auch eine Apokalypse für die Bevölkerung. Das Land wurde verwüstet und Millionen Menschen bezahlten diese blutrünstige Aggression mit dem Leben.

Wir wissen, dass das japanische Volk die Ermordung politischer Gegner, die Missachtung der Menschenrechte, die Misshandlung und Inhaftierung politischer Dissidenten, die das vietnamesische kommunistische Regime seit 70 Jahren ununterbrochen betreibt, nicht billigt. Ho Chi Minh ist verantwortlich für all diese Grausamkeiten, die dem vietnamesischen Volk zugefügt wurden - ein schreckliches Vermächtnis, das bis heute anhält.

Deshalb protestieren wir respektvoll im Namen von Millionen von Opfern von Ho Chi Minh und der vietnamesischen Kommunistischen Partei gegen die Ehrung von Ho Chi Minh und bitten die Verantwortlichen der Stadt Mimasaka, die Statue von Ho Chi Minh und die "Vietnam-Statue", die Denkmale des Beschämens,  zu entfernen.

Die Besucher des Mimasaka-Museums verdienen sicherlich eine wahrheitsgetreue und genaue Wiedergabe der Menschen in Vietnams Geschichte, anstatt ein weiteres Stück Propaganda, die nur die Erzählung eines diktatorischen und korrupten kommunistischen Regimes fördert.

Hochachtungsvoll.

This petition will be delivered to:
  • The Mayor of Mimasaka

This petition starter stood up and took action. Will you do the same?

Today: Hung is counting on you

Hung Phan needs your help with “The Mayor of Mimasaka: Protest against installing the statue of Ho Chi Minh at Mimasaka, Japan”. Join Hung and 4,236 supporters today.