The Greek State confiscates people's prοperty by deeming it Forest

The Greek State confiscates people's prοperty by deeming it Forest
Why this petition matters

Το ελληνικό κράτος με μία πρωτοφανή για τα χρονικά ενέργεια καταργεί εμμέσως την ιδιοκτησία και κρατικοποιεί αυθαίρετα και έμμεσα αγροτεμάχια σε όλη την Ελλάδα. Με δύο κινήσεις παραλύει την ικανότητα μικρών ιδιοκτητών να αντλούν αξία από την περιουσία τους και να την αξιοποιούν ελεύθερα κατά το δοκούν.
Η καταπάτηση και κρατικοποίηση της περιουσίας συμβαίνει με δύο τρόπους
1) Με την κύρωση των Δασικών Χαρτών. Η πολιτεία αυθαίρετα αναρτά και κυρώνει δασικούς χάρτες χωρίς να λαμβάνει υπόψιν καμία κατά τόπους ιδιομορφία όπως και χωρίς να δίνει και πολύ σημασία στον χαρακτήρα των εκτάσεων. Αυθαίρετα το ελληνικό δημόσιο έχει πρασινίσει όλη την επικράτεια και ζητά εν μέσω της κρίσης του Κορωνοιού από τους ιδιώτες να προβούν σε ενστάσεις οι ίδιοι με δικά τους έξοδα. Δηλαδή να αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες.
Για όσους δεν γνωρίζουν , οι δασικές γαίες , τα δάση και ό,τι θα χαρακτηριστεί δασικό (αυθαίρετα, απλά με πράσινο φόντο στον ψηφιακό χάρτη του κτηματολογίου) ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΎΝ ΝΑ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΤΟΎΝ δηλαδή ουσιαστικά χάνεται ο τίτλος ιδιοκτησίας. Σου το παίρνει το δημόσιο αγαπητέ ιδιοκτήτη. Επίσης για να μας προλάβουν όλους με την κύρωση των χαρτών (που έχει γίνει) παγώνουν οι εκτάσεις δηλαδή δεν μπορείς να κάνεις τίποτα ούτε να πουλήσεις/μεταβιβάσεις ούτε να διανείμεις μια κληρονομιά που είναι να χωριστεί !!!
Αν κάποιος πολίτης δηλαδή δεν δύναται ή δεν προλαβαίνει να κάνει ένσταση αυτόματα και οριστικά σε 3 μήνες η Γη του θα χαρακτηριστεί δασική και μετά τον θάνατό του(αφού δεν μπορεί να την μεταβιβάσει) θα έρχεται στα χέρια του Δημοσίου. Θα δημεύεται δηλαδή, θα κρατικοποιείται. Αυτό αποτελεί ευθεία καταπάτηση καταστρατήγηση και ακύρωση του θεμελιώδους διακαιώματος της ιδιοκτησίας με τακτικές αιφνιδιασμού εν μέσω της παγκόσμιας κρίσης και οικονομικής καταστροφής της πανδημίας του Κορωνοιού.
Αυτό ξεκάθαρα θυμίζει απαλλοτρίωση γαιών και αναδιανομή αργότερα από τον κρατικό μηχανισμό , τακτικές μιας λησμονημένης άλλης εποχής και καθεστώτων μονολιθικών.
Μία σκέψη ακόμη. Ακόμη και αν κάποιες εκτάσεις είναι δασικές γιατί να μην μεταβιβάζονται οι τίτλοι τους και τελικά να κρατικοποιούνται; Μπορούν κάλλιστα να είναι δάση (με όλους τους περιορισμούς και κανόνες που διέπουν τα δάση) αλλά οι τίτλοι τους να παραμείνουν στους ιδιοκτήτες τους, με ποιο δικαίωμα καταργείται η ιδιοκτησία μονομερώς με κρατική καταστολή και βία; Επίσης ποιος μπορεί να αποκλείσει τον οποιονδήποτε να πάει να ζήσει με το αντίσκοινό του στο δάσος του παππού του αν δεν αντέχει τις πόλεις ή δεν μπορεί να πληρώνει τα έξοδα των πόλεων; Στο εξωτερικό υπάρχει πλέον το κίνημα tiny homes που ουσιαστικά πολλοί αποσύρονται στα δάση με απόλυτο σεβασμό για τα δάση. Ναι αυστηροί κανόνες αλλά όχι καταπάτηση και κρατικοποίηση της περιουσίας.
2) Το ελληνικό κράτος με μια δεύτερη κίνηση ΜΑΤ καταργεί και την κατά παρέκκλιση δόμηση σε μικρές κάτω των 4 στρεμμάτων ιδιοκτησίες. Δηλαδή αν έχεις ένα χωράφι καθαρό 2,5 στρεμμάτων δεν μπορείς πια να χτίσεις τίποτα απολύτως. Διαγράφεται η αξία του και ουσιαστικά φτωχοποιείται ο ιδιοκτήτης του.
Για παράδειγμα ένα οικόπεδο 2,5 στρεμμάτων εκτός οικισμού αν κοστίζει σήμερα 50 χιλιάδες ευρώ το στρέμμα μετά το νομοσχέδιο της κυβέρνησης θα χάσει παντελώς την αξία του καθώς πια δεν θα μπορεί κανείς να χτίσει και άρα αξιοποιήσει την γη αυτή. Η κυβέρνηση θεωρεί προφανώς τους κατοίκους της Ελλάδος φεουδάρχες της Μεσαιωνικής Ευρώπης δηλαδή πως όλων η γη είναι άνω των 4 στρεμμάτων. Απλά να υπενθυμίσουμε στην κυβέρνηση πως η γη που κατέχει ο μέσος Έλληνας είναι κάτω των 4 στρεμμάτων και η τακτική των οικογενειών ήταν να μοιράζουν και να τεμαχίζουν τα χωράφια τους ώστε όλα τα παιδιά να είχανε ένα κομμάτι γης, ένα αποκούμπι.
Αποτέλεσμα είναι η ξεκάθαρη και ευθεία φτωχοποίηση των μικροιδιοκτητών στην Ελλάδα αφού ουσιαστικά οι αξίες τους, το αποκούμπι τους , η γη τους χάνει την αξία της. Να προσθέσω πως μια γη χωρίς αξία καταργεί και την ικανότητα υποθήκης σε αυτή για δανεισμό και επένδυση (πρόβλημα που έχει θίξει καιρό ο Henrando De soto με την περίφημη εργασία του ). Δηλαδή με ένα νόμο καλημέρα όλοι φτωχότεροι από αύριο.
Συμπεράσματα :
Σκέψεις. Η πρώτη σκέψη που έρχεται στο μυαλό είναι ενός κράτους πατερούλη που μαζεύει τις μάρκες από το καζίνο για να τις εξαργυρώσει μετά κατά το δοκούν. Δηλαδή στο όνομα του περιβάλλοντος και της "οργανωμένης δόμησης" εν μέσω φυσικά της πανδημίας όλες αυτές οι γαίες λόγω αδυναμίας για ένσταση(αν είναι δασικές ) ή λόγω ευθείας κατάργησης της αξίας τους (νομοσχέδιο που καταργεί κατά παρέκκλιση δόμηση) θα περάσουν σε κρατικά χέρια ή χέρια άλλων μεγάλων ιδιοκτητών που περιμένουν να αρπάξουν από την σφαγή όποιο κομματάκι μπορέσουν. Είναι δύσκολο να μην βλέπει κανείς ίσως και άμεσο μέλλον έναν νέο δασικό χάρτη(αφού μαζέψανε τις μάρκες) με μαζικούς αποχαρακτηρισμούς ώστε οι εκτάσεις που πολύ ωραία και διακριτικά το κράτος "έκλεψε" να τις μοιράσει τώρα σε μεγάλους επενδυτές και εταιρείες του εσωτερικού ή του εξωτερικού. Λίγο διαφέρει. Ο θάνατος της μικρής ιδιοκτησίας και της ελευθερίας συμβαίνει τώρα από μια κατά τα άλλα φιλελεύθερη κυβέρνηση.
Κάλεσμα για Αντίδραση:
Σκοπός αυτού του "μανιφέστου" είναι να ενημερωθούμε όλοι και να γνωρίζουμε την σοβαρότητα της κατάστασης . Η Ελλάδα αποδεικνύει πως ούτε η ιδιοκτησία γης το πιο ασφαλές ίσως διαχρονικά καταφύγιο ούτε αυτό είναι πλέον ασφαλές και απειλείται όχι από κάποια συγκυρία οικονομική αλλά από το ίδιο το Κράτος.
Η μαζική αντίδραση είναι οι ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ όλων μας ανεξαιρέτως. Όλοι μαζικά πρέπει να κάνουμε ενστάσεις για να σταματήσει η αυθαιρεσία.
Πρέπει να ενημερώσουμε όσους γνωρίζουμε και είναι κάτοικοι εξωτερικού και θα δουν τις περιουσίες τους να κρατικοποιούνται ή να μηδενίζονται.
Δηλαδή σε πρώτη φάση ΔΙΑΔΩΣΤΕ το , στείλτε το σε email και υπογράψτε στο PETITION που θα ακολουθήσει. Η Γη των παππούδων μας είναι δική μας. Το δικαίωμα της ιδιοκτησίας είναι θεμελιώδες και αναφαίρετο.