Kampanya Kapatıldı

BURSA'DA TEMİZ HAVA İSTİYORUZ! Şehiriçi ulaşımda kullanılan Özel Halk Otobüsleri'nin kullandığı ''sahte akaryakıt (10 Numara Yağ)'' ile zehirlenmek istemiyoruz!

Bu kampanya 242 destekçiye ulaştı

Bursa'da Özel Halk Otobüsleri"nde yakıt olarak ‘’10 Numara Yağ’’ kullanılmakta. 10 Numara Yağ nedir: Madeni yağlar, bitkisel ve baz yağların içine solvent karıştırılarak elde edilen sahte akaryakıt. Bu sahte akaryakıt (10 Numara Yağ) havaya, suya ve toprağa karışarak Kalıcı Organik Kirleticiler ve Ağır Metaller sayesinde canlı yaşamı için büyük tehdit oluşturmakta! Bu toksinler bedene girdiklerinde vücutta birikir ve bir daha dışarı atılamaz. Bu zehirli kimyasallar, kanser başta olmak üzere birçok sağlık sorununun oluşmasına sebep olmaktadır.

Ayrıca Türkiye'de son yıllarda otobüs, minibüs gibi toplu taşıma araçlarında yangınlar meydana geliyor ve insanlar yanarak can veriyor. Araç yangınlarının en önemli nedeni 10 Numara Yağ kullanımıdır.

Bursa’da her gün 355’in üzerinde araç şehirde simsiyah egzoz dumanıyla zehir saçmakta! Yolcuların ve diğer araçların güvenliğini temin etmesi için hem T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın hem de Bursa Valiliği, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün görevlerini yerine getirmelerini rica ediyoruz.

Bugün Caner imzanı bekliyor!

Caner Gökbayrak bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «TEMİZ HAVA, TEMİZ GELECEK!». Caner ve imza atan diğer 241 kişiye katıl.