Kampanya Kapatıldı

Temiz Ayvalık

Bu kampanya 5.896 destekçiye ulaştı

Merhaba... Ben Ayvalık...

Mistik bir tarihim ve dokum var. En az 587 yaşındayım ve hepinizden büyüğüm. Çok medeniyetler gördüm. Tüm Ege'nin en önemli kasabalarından biriyim ve UNESCO'ya adayım. Son yıllarımda bakımsızlık ve ilgisizlik nedeni ile zarar görmekteyim.

Öncelikli ihtiyacım köprü değildi. Artık bu yıl ayyuka çıkan kanalizasyon altyapı eksikliğim ve denizlere taşan karasal atıklarınız ile; kesilen zeytin ağaçlarım ile; yerli ve yabancı ziyaretçilerimin sahillerimde, kumsallarımda bıraktıkları çöpler ile; izansız bir şekilde yol kenarlarına dökülen molozlarınız ile; kaldırımı olmayan ve bakımsız yollarım ile; kirletilen denizlerim ile; çevre ve insan sağlığının hiçe sayılması ile; ormanlarımda çıkartılan yangınlar ile; düzensiz ve aşırı yapılaşmam ile; atıl çocuk parklarım ile; bakımsız eski rum evlerim ile sıkıntılı günler geçiriyorum.

Çünkü artık bunaldım...

" #temizayvalik " kampanyam kapsamında çözüm önerilerimi aşağıda sizlere sunuyorum.

1-Daha önce söz verdiğiniz ama yapmadığınız kanalizasyon sistemim, 2017 yılı içerisinde yeni baştan yapılsın.

2-Karasal atıklarınızın denize atılmasına neden olan gerçek veya tüzel kişilere ceza uygulaması başlatılsın, sorumlulara ceza gelsin.

3-Molozlarını yol kenarlarına dökenler için ceza uygulaması başlatılsın.

4-İlgili kurumlar, tüm yollarımı, taşlarımı ve kaldırımlarımı yapsın.

5-Beni, büyük şehirden ayırın.

6-Ağacımı kesenlere ceza uygulansın, zeytin ağacımı dikenlere teşvik gelsin.

7-Rant için yapılaşmaya izin verilmesin, mevcut binalarıma standart getirilsin, eski rum evlerim tadil edilsin. Benim neyim eksik Alaçatı'dan, Marmaris'den, Rodos'dan...

8-Çöpler sokaklarıma atılmasın, çöpleri azaltmak için çöp ve atık konularında halkım bilinçlendirilsin.

9-Kumsallarımda ve sahil kesimlerimde çöp olmasın, kirletilmesin, kirletenlere cezalar verilsin, denetimler artırılsın.

10-BASKİ, rogarlarımı ve kanallarımı düzenli olarak temizlesin, yenilesin.

11-Denizimi kirleten teknelere Sahil Güvenlik daha sıkı yaptırımlar uygulasın.

12-Bana doğalgaz gelsin, havam daha da temizlensin ki siz de rahat nefes alın.

13-Çocuk parklarımın ve oyun sahalarımın bakımı yapılsın ki mutlu çocuklar olsun.

14-Rant kapısı olarak görülen ormanlarımın yanmaması/yakılmaması için gerekli önlemler alınsın, kontroller ve denetimler sağlansın,yangın çıkaranlara cezalar verilsin ve deniz itfaiyesi kurulsun.

Ele ele verin; sevgi, saygı ve hoşgörü ile yapılamayacak hiçbir şey yok... Yardımınıza ve desteğinize ihtiyacım var. Çocuklarınıza daha iyi bir gelecek bırakmak için bana destek verin ve bu kampanyami paylasin. Destekleriniz ile sesimi duyurabileyim, bana çare olun, "#temizayvalik" kampanyamı paylaşın ve büyütün, herşey geleceğiniz için...

Sessiz çığlığıma ses verin...

Ayvalık

#temizayvalik

Bugün ozer imzanı bekliyor!

ozer onaldi bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Temiz Ayvalık #temizayvalik». ozer ve imza atan diğer 5.895 kişiye katıl.