Tekstil Mühendislerine Hak Ettikleri Kadroların Verilmesini İstiyoruz

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.500.

Sayın Cumhurbaşkanım,

Herhangi bir imza yetkisi bulunmayan ,bu yüzden sanayicinin gözünde herhangi bir vasfı olmayan Tekstil Mühendisleriyiz biz .Ne yazık ki özel sektördeki bu durumun yanı sıra bizleri kaale alan hiç bir kamu kurum ve kuruluşu yoktur.Şu anda tekstil fabrikasında işe giren bir tekstil mühendisi ancak 1000 TL maaş almakta,belki kendinden daha düşük vasıflı müdürden emir alıp , işçi ile müdür arasında gecesi gündüzü olmadan mekik dokumaktadır. Bizler 4-5 yılımızı ailemizin cebinden yiyerek geçirdik. Sadece ailesinin okuması için 30-40 bin TL masraf yaptığı bir mühendisin asgari ücretten 150 TL fazla alarak işe başlamasını izah etmek mümkün değil. Benim gibi bir çok Tekstil Mühendisi bu bölümü okuduğuna pişman durumdadır.

Gördüklerim karşısında başta hiç istemesem de mecburen KPSS'ye girdim ve 2014 KPSSde 89.4 2016'da 86.89 ve 2018'de 85.80 puan aldım. Aynı puanları alan Makine Mühendisi, İnşaat Mühendisi, Gıda Mühendisi rahatlıkla branşında atanıp mesleki işini yapabilirken bizler yapamıyoruz. Üstelik 100 puan alsak da yapamayız çünkü bu sistemde bize özel açılan kadro yer almamaktadır. Hatta her mühendisin yapabileceği bazı teknik kadrolardan bile Tekstil Mühendisliği çıkarılmış durumdadır. Tekstil sektörü ihracatta hep başı çekerken bizim bu halde olmamızın açıklamasını kim yapabilir? Gelişmiş ülkelerde gümrükten giren ithal tekstil mamüllerinde oeko-tex gibi standartlar aranırken neden bizde tekstil mühendislerine sırt çeviriliyor. Gümrük Bakanlığında ,KOSGEB’de ve Dış Ticaret Müsteşarlığında neden çalışamıyoruz? Bu kurumlarda Tekstil Mühendisi gereksinimi açıkça ortadayken ne yazıkki bize herhangi bir kadro açılmamaktadır.

Bu nedenle Tekstil Mühendisleri olarak bizlere en azından ,2018-2020 KPSS Dönemi için, 100 kişilik kadro açılmasını sağlamanızı istiyoruz. Gereğinin yapılmasını arz ederiz.