Tedbir Alınsın Daha Çok Analar Ağlamasın

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Antalya’da falezlerden düşen gencin cesedi denizde bulundu. Ölen kişinin Ufuk Karakaya (21) olduğu belirlendi.

ANNESİ FATMA BAŞYILMAZ İMZA KAMPANYASI BAŞLATTI
Acılı anne Fatma Başyılmaz, Antalya Falezler’deki can kaybını önleyici tedbirler alınmasını istedi.

Antalya Falezler civarının Sit alanı olduğu için dokunulamadığını ancak burada çok sayıda can kaybı olduğunu söyledi. Yetkililere seslenen acılı anne Başyılmaz, “Sit alanı diye burada daha kaç can ölecek?” diye sordu.

Yasalar biz insanlarda vücut bularak topluma yön verecektir. Kanunlar ise adaleti ve bireylerin haklarını korumakla yükümlüdür.

Unutmayın bu durum her bireyin başına gelebilir. Yarın siz de aynı durumda olabilir, kendi sesini duyuramayarak engellenebilirsiniz. Haklıyı hor gören, suçluyu kayıran sistemin düzeltilmesini ADALETİN YERİNİ BULMASINI VE FALEZLER BÖLGESİNDE DAHA FAZLA CAN KAYBI OLMAMASI İÇİN ÇAĞRI YAPIYORUZ. FALEZLER BAŞTA OLMAK ÜZERE TÜRKİYE’NİN DÖRT BİR YANINDA CAN KAYBINA SEBEBİYET VERECEK YERLERDE TEDBİRLER ALINMASINI İSTİYORUZ.

YAŞANAN ACI OLAY ŞÖYLE:

Olay, saat 21.30 sıralarında Muratpaşa ilçesi Konyaaltı Caddesi üzerindeki falezlerde meydana geldi. Atatürk Parkı yanındaki falezlere gelen bir erkek, iddiaya göre 30 metre yükseklikteki falezlerden düştü. Bu sırada çevrede balık tutanlar durumu fark edince polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Düşen kişinin denizde olduğu ihbarı üzerine bölgeye deniz polisi ve itfaiye ekipleri de sevk edildi. 1 saatlik çalışma sonrası aramalardan sonuç alınamayınca çalışmalar sabaha ertelendi.

SON SÖZÜ 'KURTARIN BENİ' OLDU
Olayı gördüğünü öne süren Ayhan Tekben, falezler kısmında arkadaşıyla oturduğu sırada çevredekilerin "denizde biri var" demesi üzerine bölgeye ışık tuttuğunu söyledi. Birinin çırpındığını, kendilerinden yardım istediğini belirten Tekben, denizdeki kişiye dayanmasını, itfaiye ve sahil güvenlik ekiplerine haber verdiklerini söyledi.

Yardım isteyen erkek şahsı kurtarmak için denize duba attıklarını söyleyen Tekben, "Yüzme bilmediği için dubaya ulaşamadı, bize sürekli 'İmdat, kurtarın beni.' diye bağırıyordu. 15 dakika boyunca çırpındı, sonra gözden kayboldu." dedi.

SABAH CESEDİNE ULAŞILDI
Sabah saatlerinde tekrar başlayan çalışmalar deniz polisi ve sahil güvenlik ekipleri tarafından devam ettirildi. Görgü tanıklarının ifadesi doğrultusunda bölgeye gelen deniz polis ekibinden 2 dalgıç, kıyıdan 100 metre açıkta, denizin dibinde bir erkeğe ait ceset buldu. Bota alınan cesedin, Ufuk Karakaya olduğu belirlendi. Karakaya’nın cesedi Kaleiçi Yat Limanı’na getirildi. Olay yeri inceleme ekiplerinin incelemesinin ardından ceset otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.

Bugün Kubilay imzanı bekliyor!

Kubilay Uludag bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Tedbir Alınsın Daha Çok Analar Ağlamasın». Kubilay ve imza atan diğer 798 kişiye katıl.