KREDİ KARTI İLE ŞİFRESİZ VE BİLGİ VERİLMEDEN GÜVENSİZ ORTAMDA ÜCRET TAHSİLİ

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Bilindiği üzere her bankanın daha fazla müşteriye ulaşmak ve müşteri portföyünü genişletmek amacıyla, ayrıcalıklar adı altında sunduğu çeşitli kredi kartları vardır.

Bende yıllardır bilinçli tüketici olarak kendi imkanlarımı bir tık daha kolay sağlayabilmek adına TEB BONUS kredi kartı kullanıyordum. Banka her ne kadar ekstra imkanlar sunmuş olsada harcama tutarına göre limit arttırımı dışında hiçbir koşulu kabul etmiyordum. Mesele şu ki;

07.01.2018 tarihinde saat 20.05 de cep telefonuma gelen "SONU **** ILE BITEN TEB KREDI KARTINIZLA 07/01/2018 TARIHINDE 970,72 TL TUTARINDA ISLEM GERCEKLESTIRILMISTIR. 0850 200 0 666 B002 -Kampanya: 970.72 TL Harcamanizi 6 Taksit icin "BOL 980166" veya 1 Ay Oteleme icin "OTELE 980166" yaz 4616'ya gonder.Taksit 44.9 TL Oteleme 12.7 TL faizle!SMS istemiyorsaniz IPTAL yazip 2941'e gonderin Mersis:0876004342000105 www.teb.com.tr B002 " mesaj ile müthiş bir şaşkınlığa uğradım ve direk cüzdanımda kartımı kontrol ettim evet kartım yanımdaydı. Müşteri hizmetlerini aradım ve öncelikle  derhal kartımı kullanıma kapattırıp, şüpheli işlem için bilgi istedim.

İSKİ ALO 185 VPOS tarafına yapılan 970.72 tl tutarındaki ödeme hiçbir şekilde tarafımdan yapılmamıştır.Ödemenin yapıldığı tarih ve saatte çalıştığım iş yerinde olduğunu kamera kayıtlarıyla ispatlayabileceğimi ifade ettim.Fakat müşteri temsilcisi bu konu ile alakalı en yakın şubeye gitmem gerektiğini, harcama itiraz formu doldurmam gerektiğini,  yalnız süreç içerisinde durum taraflar arasında bi karat verilene kadar  bu tutarı ödemem gerektiği söylendi. ISKI ALO 185 i arayarak bu tutarın hangi semt ve hangi abone numarası tarafından ödendiğini öğrenmek istesem de bu tarz bilgilerin güvenlik açısından paylaşılmadığı söylendi.

Şimdi, öncelikle bankaya gidip harcama itiraz formu imzaladım ve işlemin tarafımdan yapılmadığını ve 24 saat geçmediği için iptalini derhal istediğimi, en küçük bir harcamada 3D SECURE ile bağlantıya girildiği halde böylesine 970.72 tl tutar için bilgi verilmeden işlem yapılmasına karşı gerekli şikayet bildirimimi ilgili yerlere yapacağımı dile getirdim.Güvenlik duvarının internet ortamında aşıldığı bir banka ile bir daha asla çalışmak istemem. Ayrıca İSKİ gibi bir kurum da nasıl olurda güvenilirliği düşünemeden tahsilatı gerçekleştirir anlayabilmiş değilim !

Devam edecek olan süreç ne gösterir bilmiyorum ama gerekli şikayetlerimi yapıp beklemedeyim.Kolay kazanılmayan emek vererek hal ettiğim maaşımı tabiri caizse hop yere ödeyecek kadar, olayı kabul edecek kadar bilinçsiz değilim.Gelişmeleri bekleyeceğim. Benim ümidim bankanın bu ödemeyi benden tahsil etmemesi ve lütfen bu tarz güvenlik önlemlerini şiddetli şekilde arttırmasıdır.

Lütfen Kredi Kartı kullanan tüm bireyler bankalarıyla görüşsün ve bu tarz "DOLANDIRICIK - SİBER DOLANDIRICILIK" a karşı gerekli tedbirleri alsınlar.

Bugün Namık Kemal imzanı bekliyor!

Namık Kemal GAZİ bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «TEB : KREDİ KARTI İLE ŞİFRESİZ VE BİLGİ VERİLMEDEN GÜVENSİZ ORTAMDA ÜCRET TAHSİLİ». Namık Kemal ve imza atan diğer 19 kişiye katıl.