Kampanya Kapatıldı
Kampanyanın muhatabı: TÜRK DİL KURUMU

Güncel Türkçe Sözlük'teki cinsiyetçi ifadenin kaldırılmasını istiyoruz.

Türk Dil Kurumu, Güncel Türkçe Sözlük'ünde "müsait" kelimesinin ikinci anlamını "Flört etmeye hazır olan, kolayca flört edebilen (kadın)" şeklinde belirtmiştir. Türk Dil Kurumu'nun bu ifadesinde "kadın" vurgusu yapması cinsiyetçi bir tutumdur. Zira flört etmek kişilerin karşılıklı olarak yaptıkları bir eylemdir ve hem erkek hem de kadın flört etmeye hazır, kolay flört edebilen karakterlere sahip olabilirler.

Türk Dil Kurumu bu açıklamaya parantez içerisinde eklediği kadın ifadesiyle cinsiyetçi bir tutum sergilemekte ve kadına yönelik şiddet ve negatif ayrımcılığın temel nedeni olan ataerkiliteye hizmet etmektedir.

Türk Dil Kurumu yetkililerinin bu yanlışı kasıtlı olarak yapmadıklarını düşünmek istesek dahi ortada göz göre göre yapılmış ciddi bir hata vardır.

Kadınlar olarak, kurum yetkililerinin söz konusu açıklamadaki kadın ifadesini silmelerini istiyor, sesimizi duyurmak için hem kadınlardan hem de erkeklerden destek bekliyoruz.

Bju kampanya şunlara teslim edildi:
  • TÜRK DİL KURUMU

Gökçe Karaoğlu bu kampanyayı bir imzayla başlattı, şimdi 115.719 destekçisi var. Görmek istediğin değişimi yaratmak için bugün sen de bir kampanya başlat.

Bugün ilker imzanı bekliyor!

ilker bozkurt bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «.@TDKBIM Güncel Türkçe Sözlük'teki cinsiyetçi ifadenin kaldırılmasını istiyoruz. #müsaitim». ilker ve imza atan diğer 115.718 kişiye katıl.