Ormanlar,sahiller bizmdir,bzim olan bize verlsin.dogada yaşamk içn para vermk zornda değlm

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.
200 imzaya ulaşıldığında, bu kampanyanın öne çıkarılan kampanyalarda yer alma ihtimali artar.
TC Tarim ve Orman bakanlığı ve tarafına ezgi taşlı bu kampanyayı başlattı

Yaklaşık35gün önce FETHİYE Kabak Koyu’nda “orman yangınları” gerekçesiyle orman içine  kamp  kurmak , hatta orman içinde konaklamak yasaklandı. Yalnızca Kabak’ta degil turistik ve en çok para kazanılan yerlerin çoğunda yasaklandı.yani işletmelerin oldugu neredeyse her yer yasaklandı.Kabak’ta ormana çadır atmak, hatta ormanda çantasız çadırsız sabahlamak ya da sabaha kadar oturup sohbet etmek de yasak. Kayalara çadır atmak da yasak, kumsala çadır atmak da yasak.  çadır kurabileceğim alan gösterilmesini istediğimde ücretli alanlar gosterılıyor orman içinde. Eğer sebep yangın ise kayalarda ve kumsalda çadır atabilmeliyiz. Eger sebep gercekten yangın ise  ücretli olarak da kamp yasaklanmalı. Devlet açısından düşünüp empati kurdugumda, sorumlulugu kamp işletmecilerine devredip iş yükünden kurtulduklarını farkediyorum.  Bakanlık eger bu konuda çalışma yapmayacaksa neden çalışmak için işin başına geçiyor? Çalışmaktan sıyrılmak bir çalışma politikası olamaz. Kabak koyunda ücretsiz olarak gelenlerin yangın çıkardıgı düşüncesi ile ormana kamp atmak yasaklandığından beri yine orman yangını çıkmıştır. Daha önce hem ücretli kampçılar hem ücretsiz kamçılar kamp yapıyordu ve yangına  ücretsiz kamp yapanların neden oldugu düşünülüp  yasaklandı. Lakin bu durumda yaklaşık 12gun once cıkan yangından sonra (yalnızca kampingçilerin (ücretli) kalmaya hakkı oldugu bir günde) kampinglerinde yangına sebep oldugu anlaşılmıştır. Bu durumda kampinglerin de yasaklanması gerekirdi.  Madem ormana kamp atmamız yasak neden kamp işletmecilerine para vermek şartıyla  ormanda kamp yapılmasına izin veriliyor? Para verince ormanda kamp kurmuş olmuyor muyuz? Orası özel müşl açıklaması  yeterli bir açıklama degildir. Çünkü devlet işletmecilere  para karşılığında ormanı kiralıyor. Ücretli oldugu zaman söz edilen bölgenin adı orman olmaktan çıkmıyor. Paralı olsa da olmasa da adı orman.

Nasıl yolda çukur açtığınızda yolları kapatırken parasını veren geçemiyorsa bu durum da öyledir. Çünkü p yol tehlikeyi önlemek içindir para kazanmak için değildir. Nasıl yolda çöp atıyor insanlar kaza yapıp bariyerlere carpar diye önlem olarak yola sokaga cıkmak yasaklanamıyorsa onun yerine tabelalar ve trafik polisi gbi gorevlendirmeler yapılıyorsa bu da aynı durumdur.

Ve nasıl kimse kimsenin malına el koyamıyorsa, hatta bunu devlet bile yapamıyorsa bireysel hak ve özgürlüğümüzün kısıtlanmasına giriyorsa, bu da öyle bir karardır. Şimdi nasıl olur da devlet benim olanı bizim olanı biz insanların dogasını,ormanını, denizini , sahilini , taşını elimizden alabilirler?  Kendi ülkemde özgürce dolaşma tatil yapma ve kalma hakkımı, hakkıımızı elimizden almamalılar. Bizim olanı bize geri vermelerini şatiyorum. Dogaya, ormana çadır atmak için  hiçkimse ücret ödemek zorunda değildir.   Ve orman yangınları bahanesi ise yalnızca işletmecilerin söylemidir. Lütfen gerçekten gereği yapılsın ve bizim olan bize geri verilsin.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.