DİDİM'DE VE SÖKE'DE SU ÜRÜNLERİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ KURULMASINI İSTEMİYORUZ.

DİDİM'DE VE SÖKE'DE SU ÜRÜNLERİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ KURULMASINI İSTEMİYORUZ.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.500.
1.500 imzaya ulaşıldığında, bu kampanyanın yerel basında yer bulma ihtimali artar.
TC Tarim ve Orman bakanlığı ve tarafına NESRİN bu kampanyayı başlattı

Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinatörlüğünde Didim Taşburun'da ve Söke Ovası'nda Su Ürünleri Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kurulması için fizibilite çalışmasının projesi hazırlanabilmesi amacıyla GEKA (Güney Ege Kalkınma Ajansı) protokol imzalanmıştır. Bu proje,  Didim gibi plaj ve deniz turizminin geliştirilmesi gereken yere ihanet demektir. 
Didim'in kamu arazileri üzerinde yapılan bu hesaplar bir turizm kenti olan Didim'in tüketilmesi anlamını taşır.
Didim'i tüketecek olan bu projelere  hep birlikte  karşı olalım.Bir Tarım Kenti olan Söke'yi tüketecek bu projeye karşı olalım.
Hepimizin bildiği üzere hali hazırda faaliyette olan balık çiftlikleri,
denizi ve sahillerimizi geri dönülmez biçimde kirletiyor.
Bu konuda Didim'deki ve Söke'deki tüm halk, sivil toplum kuruluşları, tüm resmi kurum ve kuruluşlar hep birlikte bu projeye karşı çıktığımızı ortaya koymamız gerekiyor.
Son zamanlarda kamuoyunda gündeme gelen ve Didim'in sahillerine ve Söke ovasına yapımı planlanan Balık Çiftlikleri de Ege  ekosistemini ve halkın sağlığını bozacak, turizme de çok zarar verecektir. Balık çiftliklerinde GDO lu yem ve çeşitli kimyasalların yanı sıra, balıkların verimini artırıcı ve hastalıklara karşı da antibiyotikler kullanılmaktadır. Balık çiftliklerinde kullanılan yemler, antibiyotikler ve diğer kimyasallar ile birlikte balıkların dışkıları denizin dibinde birikerek zamanla denizin dibindeki bitki örtüsünü ve denizdeki oksijeni yok etmektedir. Bu durum denizdeki diğer canlıların bölgedeki varlığını tehdit etmektedir. Deniz yatağında biriken bu yoğun kirlilik denizin ekosistemini ve doğal hayatını zamanla yok etmektedir.

Balık çiftliklerindeki kirlilik ve kullanılan kimyasallar, balıkların dışkıları denizin yüzeyine de yayılmaktadır.Bu da insan sağlığını tehdit etmenin yanında turizmin bitmesine de neden olmaktadır. 

“Bilinmelidir ki, bilinçli turist, balık çiftliklerine yakın yerlerde denize girmeyi tercih etmez. 

Bizler Didim'de ve Söke'de  ekosistemimizi ve sağlığımızı bozacak balık çiftliklerinin kurulmasını istemiyoruz. Yetkililerden haklı talebimizi  yerine getirerek balık çiftliklerinin bütün projelerini iptal etmelerini istiyoruz.Balık çiftliklerine karşı hukuki ve demokratik mücadelemiz etkin olarak devam edecektir. Su Ürünleri Organize Sanayi Bölgesine  karşı bütün Demokratik Kitle Örgütlerini, Meslek Odalarını, Yerel Yönetimleri, Sivil Toplum Örgütlerini, Tüm Kuruluşları,  bilhassa Didim ve Söke halkı başta olmak üzerek Tüm Türkiye'yi mücadele etmeye davet ediyoruz.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.500.
1.500 imzaya ulaşıldığında, bu kampanyanın yerel basında yer bulma ihtimali artar.