Daday Ballıdağ Göğüs Hastalıkları Hastanesi Yeniden Hizmete Açılsın

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Daday Ballıdağ Göğüs Hastalıkları Hastanesi, Süreyyapaşa’dan sonra yapılan Türkiye’nin ikinci sanatoryumu. Eski Başbakanlardan merhum Bülent Ecevit'in çocukluğunun geçtiği Sarıçam Köyü'nün de bulunduğu Daday'da, 1954 yılında yapılan değerlendirmeler sonucu oksijen deposu olarak belirlenen bölgede yapılan Göğüs Hastalıkları Hastanesi, bakımsızlıktan harabeye döndü.

1954 yılında İsviçreli bir ekip sanatoryumun yapılmasından evvel nerede daha uygun olur diye Türkiye’yi dolaşıyor, oksijeni nedeniyle bu bölge seçiliyor.

1970’li yıllara doğru yapılan Ballıdağ Göğüs Hastalıkları Hastanesi, İsviçre’deki bir hastanenin mimarisinden esinlenerek yapıldı. 53 bin dönüm arazi üzerine, adeta cennet gibi bir alana inşa edilen hastane astım, KOAH, zatürre, verem gibi çok sayıda hastanında sağlığına kavuşmasına vesile olmuştu şimdilerde ise yeniden bölge insanına hizmet vermek için hala ayakta durmaya direniyor, yetkililerin sesimizi duyması için imza kampanyamıza destek bekliyoruz.