Sokağa çıkma kısıtı insan hakları ve demokrasi ihlali olup evdekiler hastalanmadn kalkmalı

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 2.500.

Çok bilinmeyenli yeni Corona virusu bulaşına karşı alınan önlemler sonuçta kadim hekimlik bilgilerinden ibarettir. Mesafe+Maske+ Temizlik. Aradan geçen 5-6 ay içerisinde ilacı bulunmadığı gibi aşısının bulunup bulunmayacağı da meçhuldür. Bir diğer ifadeyle önü açık bir süreçtir.

Bu bağlamda meseleye aklı selimle bakıldığında virusun kendiliğinden (!) sönümlenmesi ya da tedavi edici ilaç ve önleyici aşı ( o da bulunur ise) bulununcaya kadar kişileri İnsan Hakları , mevcut Anayasamızdaki hükümler, Tıp Bilimi, Ahlak ve Vicdan çerçevesinde zorunlu olarak bir nev'i ev hapsinde tutamazsınız.

Farklı sosyal, ekonomik ve kültürel çevrelerden oluşan toplumdaki insani, ahlaki ve ekonomik ihtiyaçları ancak meseleyi olanca şeffaflığıyle paylaşarak ( ki çok eksik bilgilendirme oldu)  ve yapılması gerekenleri sadeleştirerek insanlara aktarır ve onların bu konuda bilinçlenmesini sağlayarak kendi hür iradeleriyle kendi önlemlerini almalarını sağlamak en etkin ve insani olandır. Hele ileri yaş gurubu ( ki ölçek olarak alınmış olan 65+ hangi bilimselliğe göre sabitedir?) ile 0-4 yaşı bir tarafa bırakır isek -18/5 yaşı evde zorunlu kısıtlı (!) tutmanın bedelleri çok ağır olacaktır!

Bu fikirlere katılan SİZ insanlarımızın imzalarıyle destek olup, yöneticilerimizin daha henüz almış oldukları eksik kararları gözden geçirmelerine ve bu virusla TOPLUMCA daha bir istekle mücadele etmeyi kotaralım. Sağlık ve Sevgi dileklerimle.