Kuzukulagi Yaylasini kurtaralim, Mermer Ocagi lisansini iptal edelim.

0 have signed. Let’s get to 100!

’BEYŞEHİR GÖLÜNÜ DE BESLEYEN DEDEGÖL DAĞI, BÖLGENİN SU DEPOSU!

Isparta'nin Aksu ilçesinde bulunan dünyaca ünlü kaya tırmanışı parkurları, onlarca mağara ve doğal su kaynaklarının bulunduğu Kuzukulağı Yaylasına mermer ocağı ruhsatı verildi. Dağcılar, yöre köylüleri ve doğa tutkunları Türkiye’nin gözü gibi koruması gereken bölgede mermer ocağı izni verilmesine tepkili. Dünyanın en ünlü kaya tırmanıcılarından biri olan ve bu konuda 15 kitabın da yazarı olan İsviçreli sporcu Michel Piola, Dedegöl Dağı’ndaki Kuzukulağı kayalıklarının uluslararası önemde olduğuna işaret ederek, “Dünyada bu tarz tırmanışlar için 5 önemli bölge vardır. Fransa’da Verdon, Fas’da Taghia ve Todra, Meksika’da El Potrero Chico, bir diğeri de Dedegoldur"

99,75 hektar (yaklaşık bin dönüm) alanda mermer ocağı ruhsatı verilen bölge, dünyaca ünlü Eldere kayalıklarını da kapsıyor. 2000’li yılların başından bu yana dünyaca ünlü kaya tırmanıcılarının uğrak yeri olan Eldere kayalıklarında, uzunlukları 20 ila 600 metre arasında değişen yüzlerce kaya tırmanışı rotası bulunuyor. Tek parça ve sağlam kulelerden oluşan Kuzukulağı kayalıkları, dünyadaki önemli Alpin rotalarından biri. Dünyaca ünlü Fransız dağcılar Stéphanie Bodet ve Arnaud Petit tarafından yayınlanan ‘Parois de Legende’ (Efsane Duvarlar) adlı kitapta Türkiye’den yer alan tek parkur olan Kuzukulağı kayalıkları, başvuru niteliğindeki yayının ardından dünyanın ünlü dağcılarının uğrak yeri olmuştu.

Today: sabahattin is counting on you

sabahattin baykal needs your help with “TC Orman ve Su Isleri Bakanligi: Kuzukulagi Yaylasini kurtaralim, Mermer Ocagi lisansini iptal edelim.”. Join sabahattin and 46 supporters today.